Κατάλληλα στατικά όλα τα κτίρια των ΓΕΛ Λάρισας

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜAΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2021 21:16

Όλα τα σχολικά κτίρια των Γενικών Λυκείων στη Λάρισα, είναι κατάλληλα για να λειτουργήσουν, επισημαίνουν οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας Ντίνος Διαμάντος και Παιδείας Θωμάς Δαούλας, εκτός από το συγκρότημα του 1ου-2ου-6ου ΕΠΑΛ-1ου-2ου ΕΚ., για το οποίο έχουν προτείνει και εξετάζονται από τους φορείς της Εκπαίδευσης, οι εναλλακτικές λύσεις για χρήση υποδομών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/πρώην ΤΕΙΘ ή υποδομών των εγγύτερων σχολικών μονάδων Γυμνασίων-Λυκείων.


Ενόψει της σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και των αρμόδιων αντιδημάρχων, με τους διευθυντές Εκπαίδευσης, με αφορμή την επαναλειτουργία των Λυκείων, όπου θα συζητηθεί η καταλληλόλητα των σχολικών κτιρίων του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι έχουν αποστείλει έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αλλά και σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, στο οποίο τους ενημερώνουν για τα αποτελέσματα του δευτεροβάθμιου ελέγχου κλιμακίων μηχανικών της ΚΤΥΠ.
Αναλυτικότερα στο έγγραφό τους επισημαίνουν τα εξής: «Σχετικά με τις Σχολικές μονάδες Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λαρισαίων οι οποίες πρόκειται να επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 12/04/2021 σας ενημερώνουμε ότι όλα τα κτίρια είναι “κατάλληλα” από θέμα στατικής επάρκειας για άμεση χρήση σύμφωνα με τα υπογεγραμμένα Δελτία Αυτοψίας που μας απέστειλε ενυπόγραφα η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., η αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Υποδομών πλην αυτών του Σχολικού Συγκροτήματος του 1ου-2ου-6ου ΕΠΑΛ-1ου-2ου ΕΚ. (για το οποίο έχουν προταθεί ήδη από μας και εξετάζονται από τους φορείς της Εκπ/σης οι εναλλακτικές λύσεις για χρήση υποδομών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/πρ. ΤΕΙΘ ή, υποδομές των εγγύτερων Σχολικών μονάδων Γυμνασίων-Λυκείων).
Διευκρινίζουμε ότι δεν μπορεί να έχει άμεση χρήση το κτίριο του Γυμναστηρίου του 4ου Γυμνασίου, καθώς και το τμήμα στο συγκρότημα του 7ου ΓΕΛ - 9ου Γυμνασίου που αφορά μόνο τα εξωτερικά κλιμακοστάσια.
Η κατηγοριοποίηση των κτιρίων που κρίθηκαν “κατάλληλα” σε κατηγορία Α και Β εκ μέρους της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. αφορά επισκευές που μπορεί να γίνουν μεταγενέστερα. Ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο αυτό διά των υπηρεσιών του έχει ολοκληρώσει σε όλα αυτά τα κτίρια της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης τη διαδικασία “άρσης επικινδυνότητας” στα σημεία των εμφανιζόμενων βλαβών, δηλαδή στην απομάκρυνση εναπομεινάντων υλικών (τμημάτων σοβάδων κ.λπ.) για αποφυγή πτώσης τους. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εκ του σύνεγγυς και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των μονάδων ώστε να επεμβαίνουμε επί αυτής της εργασίας αν απαιτηθεί περαιτέρω.
Κατά συνέπεια, τη Δευτέρα 12/04/2021 τα Λύκεια – και τα Γυμνάσια όποτε αυτό αποφασιστεί μπορούν να επαναλειτουργήσουν διά ζώσης». Στο σχετικό έγγραφο των αντιδημάρχων επισυνάπτεται και ο σχετικός πίνακας των σχολείων, με την κατηγορία που έχει εκτιμηθεί το καθένα.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass