Αγωνία για το άνοιγμα των Φροντιστηρίων

«ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ -ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Μ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΡ. ΒΛΟΥΧΟΣ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2021 21:11

Η εξαίρεση των Φροντιστηρίων από τους κλάδους που ανοίγουν τη δραστηριότητά τους αύριο Δευτέρα, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών φροντιστών, γονέων και μαθητών, που αγωνιούν καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχει αρχίσει.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Χρήστος Βλούχος λέει στην «Ε» ότι «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και πρέπει άμεσα να υπάρξει μια λύση αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.
«Τα παιδιά έχουν κουραστεί, έχουν αγχωθεί, χρειάζονται τη διά ζώσης διδασκαλία. Πλέον πίσω από τις οθόνες -πολλές φορές με κλειστές κάμερες- υπάρχουν υποτονικά παιδιά που μπορεί να σου λένε ότι είναι καλά, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι πλέον δεν είναι. Έχουν στερηθεί την παρέα τους, την αλληλεπίδραση με τους εκπαιδευτικούς, την καθημερινότητά τους. Αυτή η ανελευθερία είναι ασύμβατη με την ηλικία τους. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και η ψυχολογική τους υποστήριξη θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Τουλάχιστον να μας επιτραπεί να ανοίξουμε αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τουλάχιστον τον 1 μήνα που απομένει μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών» λέει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το πώς προχωρά η τηλεκπαίδευση στα Φροντιστήρια σημειώνει: «Εμείς στηρίξαμε την εκπαίδευση στην πρώτη καραντίνα και τη στηρίζουμε και τώρα 6 μήνες που είμαστε κλειστά. Με όποιο κόστος. Κακά τα ψέματα οι όροι είναι διαφορετικοί από το σχολείο. Εδώ δεν ισχύει το δεν μπορώ να συνδεθώ ή έχω κλειστή την κάμερα και το μικρόφωνο. Πάση θυσία γίνεται ό,τι πρέπει προκειμένου το μάθημα να προχωρά όπως όταν ο μαθητής ήταν στο Φροντιστήριο. Διαγωνίσματα, επαναλήψεις, ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνο προκειμένου να βγει η ύλη και να προετοιμαστεί σωστά ο μαθητής. Όμως πλέον έχουν αρχίσει, όχι μόνο οι μαθητές, αλλά και οι γονείς, να ανησυχούν, καθώς αντιλαμβάνονται ότι η συμβολή μας στην προετοιμασία των παιδιών είναι καθοριστική. Έχουμε επενδύσει σε τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον μέγιστο βαθμό και είμαστε στο πλευρό των μαθητών αξιοποιώντας κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας. Όμως ήρθε η ώρα να ανοίξουμε. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα φυσικά, τα δικά μας συμφέροντα δεν υπερέχουν της δημόσιας υγείας και να ισχύσει και για μας ό,τι ισχύει για τα δημόσια σχολεία, δηλαδή προτεραιότητα στις λίστες εμβολιασμών, self test, κ.λπ.».
Τέλος, ο κ. Βλούχος αναφέρεται και στο θέμα της ύλης επισημαίνοντας ότι μια περαιτέρω μείωση θα μπορούσε να γίνει για αυτήν τη χρονιά, αφού πέρα από το γεγονός ότι οι μαθητές έμειναν το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς εκτός τάξεων, οι ίδιοι ήρθαν αντιμέτωποι και με φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες) που επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία τους.

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass