ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2021 19:00

Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει ως αποστολή την παροχή γνώσεων στους φοιτητές του, τόσο σε πολυσυλλεκτικό, θεωρητικό επίπεδο όσο και σε αισθητικό και τεχνικό, ώστε εκείνοι να είναι σε θέση να μελετούν, να κατανοούν, να δημιουργούν, να διαχειρίζονται, να ερευνούν και εν γένει να παραγάγουν τεχνολογική εικόνα. Ουσιαστικά, οι φοιτητές αποκτούν την κατάλληλη κατάρτιση στους τομείς της φωτογραφίας, της διαφήμισης και του βίντεο, µε στόχο τη μελέτη και την έρευνα του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού και τη δημιουργική ανάπτυξη των γνώσεων στα πεδία των εφαρμογών και των τεχνών.

Εργασιακά
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών μπορούν να απασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ερευνητές και μελετητές, καλλιτέχνες ή στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν ως εκπαιδευτικοί ή να επιμεληθούν εκθέσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικών και καλλιτεχνικών φορέων.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών μπορούν να εργαστούν:
- σε εφημερίδες, περιοδικά
- στην τηλεόραση
- σε διαφημιστικές εταιρείες
- σε φωτογραφικά στούντιο
- σε οίκους μόδας
- σε τηλεοπτικούς σταθμούς
- ως ελεύθεροι επαγγελματίες διατηρώντας δικό τους εργαστήριο ή κατάστημα πώλησης φωτογραφικών ειδών.
Οι επαγγελματίες εγγράφονται στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, αλλά για την άσκηση του επαγγέλματος του φωτογράφου δεν απαιτείται ειδική άδεια.
Εναλλακτικά, απόφοιτοι του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά στον τομέα του μάρκετινγκ, της διαφήμισης και της επικοινωνίας, στον τομέα του τουρισμού, στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, στο χώρο της πολιτιστικής διαχείρισης ως υπεύθυνοι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κ.ά.
Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο ΠΕ 89 Εφαρμοσμένων Τεχνών (Κλάδος ΠΕ89.01 Καλλιτεχνικών Σπουδών) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στο βιβλίο «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2021» και την ηλεκτρονική τράπεζα επαγγελματικού προσανατολισμού e-Πάμε Πανεπιστήμιο».
Σπύρος Μιχαλούλης,
σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1