Κατ’ οίκον παράδοση βιβλίων στα άτομα τρίτης ηλικίας

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2021 21:20

Οι πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην καθημερινότητα των πολιτών, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως τα άτομα τρίτης ηλικίας, οδήγησαν στο να αναπτυχθούν δράσεις με σκοπό τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη.


Μία από αυτές «γεννήθηκε» από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας και στόχο έχει την ψυχαγωγία τους κατά τις ώρες που βρίσκονται στο σπίτι. Ο λόγος, για την επιπλέον δωρεάν παροχή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων (εκτός των νοσηλευτικών υπηρεσιών, της ψυχολογικής υποστήριξης και των υπηρεσιών οικιακής βοήθειας) στους ωφελούμενούς του -περί τα 120 άτομα- με την κατ’ οίκον παράδοση βιβλίων, σε άτομα τρίτης ηλικίας, από τη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Λάρισας.
Μια δράση, που λόγω της επιτυχίας που σημείωσε μέχρι σήμερα, με τη μεγάλη ανταπόκριση φίλων του βιβλίου, επεκτείνεται πλέον και σε όλους τους πολίτες τρίτης ηλικίας στη Λάρισα. Όπως δήλωσε στην «Ε» η προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων κ. Βάσω Δουβλατανιώτη «με τη δράση αυτή δίνεται η δυνατότητα στους ηλικιωμένους να απολαύσουν στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε τη συντροφιά ενός βιβλίου.
Βασίστηκε στην πίστη πως τα βιβλία αποτελούν μια καλή συντροφιά, για τους ηλικιωμένους αναγνώστες, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και τους προσφέρουν διαφυγή, ευχαρίστηση και την απόλαυση μιας συνήθειας που αγαπούν.
Τα βιβλία, οι τίτλοι των οποίων έχουν προεπιλεγεί από τους ίδιους, παραδίδονται κατ’ οίκον με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο Covid-19.  Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρότασή μας…».
Σύμφωνα με τη ζήτηση που εμφανίστηκε μέχρι και σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων τρίτης ηλικίας, επιλέγουν μυθιστορήματα Ελλήνων συγγραφέων και ιστορικά βιβλία.
Κάποιοι αποδείχθηκαν βιβλιοφάγοι και μάλιστα καλά ενημερωμένοι για τους τίτλους βιβλίων που έχουν εκδοθεί.
Για τους περισσότερους ο μέσος χρόνος ανάγνωσης είναι ένας μήνας.
Να σημειωθεί ότι οι ηλικιωμένοι, που για λόγους υγείας δεν μπορούν να μετακινηθούν, ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν βιβλία, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 2410-680.245 και 2410-680.243 και να ζητήσουν αυτήν τη δωρεάν παροχή.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass