×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/300877

Αντιδρούν σε συνένωση τμημάτων της Α’ Τάξης

ΑΠΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2021 15:50

Για δεύτερη μέρα απείχαν χθες από τα μαθήματά τους τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας ως διαμαρτυρία για τη συνένωση των δύο τμημάτων της πρώτης τάξης που τους ανακοινώθηκε προχθές Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, εκπροσωπώντας τους γονείς των 25 μαθητών και μαθητριών της πρώτης Δημοτικού, εκφράζει με επιστολή την έντονη δυσαρέσκειά του και τη διαμαρτυρία του για τη συνένωση των δύο τμημάτων της πρώτης τάξης του σχολείου μας.


Στην επιστολή προς τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, την οποία κοινοποίησε και στην «Ε», αναφέρει τα εξής:
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το σχολείο μας πληροί όλες τις κτιριακές προϋποθέσεις, καθώς έχει πλεόνασμα αιθουσών, για τη διατήρηση των δύο τμημάτων της πρώτης τάξης. Επίσης, παρότι λειτουργούν δύο τμήματα στην πρώτη, το σχολείο μας είναι πλεονασματικό σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ακόμη, με τη συνένωση των τμημάτων θα υπάρξουν πλεονασματικές ώρες και στους εκπαιδευτικούς των υπολοίπων ειδικοτήτων.
Θα θέλαμε ακόμη να σας κάνουμε γνωστό πως το σχολείο μας αποτελεί ένα ιδιαίτερο σχολείο για την περιοχή, καθώς είναι το μοναδικό σχολείο που στους κόλπους του έχει μαθητές από διαφορετικές περιοχές. Δέχεται μαθητές από μία συνοικία της Ελασσόνας, αλλά ταυτόχρονα το μοναδικό σχολείο που στις τάξεις του φοιτούν μαθητές όλων των χωριών της περιοχής, καθιστώντας το έτσι ως ένα ιδιάζον σε σχέση με τα υπόλοιπα της περιοχής σχολεία και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί.
Δεν θα πρέπει ακόμα να ξεχνάμε πως οι χρονιές που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες για τα παγκόσμια σχολικά, και όχι μόνο, δεδομένα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς είμαστε αντιμέτωποι με ακόμα ένα νέο κύμα. Την ώρα που οι ειδικοί προτείνουν για την ασφάλεια των πολιτών να τηρούνται αποστάσεις, είναι εγκληματικό να συνωστίζονται είκοσι πέντε παιδάκια σε μία τάξη.
Επίσης θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε πως οι γονείς των παιδιών της συγκεκριμένης τάξης είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα των παιδιών τους στη γνώση και θα εξαντλήσουν κάθε τρόπο ώστε τα παιδιά τους να λάβουν τη γνώση που τους αξίζει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα παιδιά μας να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία (και κατ’ επέκτασιν από εσάς ως εκπρόσωπό της) ως ανθρώπινα όντα με ψυχή και όχι ως απλά νούμερα, καθώς τα δύο τμήματα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα λειτουργούν από την πρώτη μέρα χωριστά. Τα παιδιά μας έχουν εδώ και καιρό μπει σ’ ένα πρόγραμμα με τους δασκάλους τους, το οποίο τώρα εσείς με αυτή σας την απόφαση καλείστε να τους το αλλάξετε, κάνοντας την ήδη πολύ δύσκολη προσαρμογή τους στην πρώτη τάξη ακόμα δυσκολότερη.
ΔΕΝ ζητάμε από την πολιτεία να μας φέρει δασκάλους, καθώς τους έχουμε!
ΔΕΝ ζητάμε από την πολιτεία να μας κάνει αίθουσες, καθώς και αυτές τις έχουμε!
ΖΗΤΑΜΕ να παραμείνουμε ακριβώς ως έχουμε, ώστε οι αίθουσές μας να λειτουργήσουν για τον λόγο για τον οποίο φτιάχτηκαν, δηλαδή να φιλοξενούν παιδιά και οι δάσκαλοί μας να χρησιμοποιηθούν για τον λόγο για τον οποίο προσλήφθηκαν και όχι για να πιάνουν μία θέση σε κάποιο γραφείο».
Με τιμή η πρόεδρος
Μαρία Χατζήνα
Και το Δ.Σ. του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας

Gallery άρθρου

{gallery}300877{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass