Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό από τα self tests»

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2022 16:26

Για «εργοδοτική παρανομία», κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της, για την αδυναμία πρόσβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε self test. Παράλληλα, κάνει λόγο για αυξημένο κίνδυνο στην κοινωνία και τη δημόσια υγεία, χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές στα πρωτόκολλα.


Τις προηγούμενες ημέρες η ΟΙΕΛΕ επισήμανε στις αρμόδιες αρχές την αδυναμία εκατοντάδων εκπαιδευτικών, ιδίως από τον χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, πρόσβασης σε δωρεάν self tests. Μετά από έρευνα των στελεχών της Ομοσπονδίας, προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε επανάληψη του φαινομένου που διαπιστώθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν είχαν πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, επειδή δεν ήταν νόμιμα δηλωμένοι ως …εκπαιδευτικοί.
Όπως τονίζει «το ποσοστό των εκπαιδευτικών που είτε δηλώνονται μερικώς είτε δεν δηλώνονται καθόλου, σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, υπερβαίνει το 45%. Τούτο σημαίνει ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι εντελώς ανοχύρωτοι απέναντι στην πανδημία, ακόμη και εάν εξαγγείλετε άμεσα την άντληση στοιχείων από το Π.Σ. Εργάνη για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERIFREIA AIUELOMIXLI
INTERCOMM FOODS
PERIFEREIA THESSALIAS 20-12
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1