Μέσω ψηφιακής εφαρμογής η κατανομή μαθητών στα σχολεία

GIS-BASED: ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΕΣ - Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΙΚ. ΖΕΡΒΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2022 21:09

Της Νατάσας Πολυγένη
Την ηλεκτρονική εφαρμογή Gis-based «Χωροταξικό» χρησιμοποιεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας για να κατανείμει το μαθητικό δυναμικό στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο μαθητής θα φοιτήσει στο σχολείο που είναι πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του, ενώ την ίδια ώρα εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχουν σχολεία που θα φιλοξενούν περισσότερους μαθητές από όσους μπορούν να δεχτούν και άλλα λιγότερους. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε σχετικό έγγραφο στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, επισημαίνοντας ότι έχουν τη δυνατότητα προετοιμασίας για τη χωροταξική κατανομή μαθητών/-τριών σε Ημερήσια Γενικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2022-23 χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική εφαρμογή Gis-based «Χωροταξικό».


Ο ΔΔΕ Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας σχολίασε στην «Ε» ότι πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που η Διεύθυνση το χρησιμοποιεί από την πρώτη στιγμή, καθώς μπορεί να έχει ακριβή εικόνα για το μαθητικό δυναμικό στις σχολικές μονάδες και μάλιστα προτείνει με αυτοματοποιημένο τρόπο την κατανομή του μαθητικού δυναμικού με βάση την ταχυδρομική διεύθυνση. «Είμαστε από τις πρώτες διευθύνσεις που αξιοποίησαν την εφαρμογή όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία χωροταξικής κατανομής των μαθητών κατά τη μετάβασή τους από την τελευταία τάξη του Δημοτικού στο Γυμνάσιο, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη διαφάνεια στη διαδικασία των εγγραφών».
Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, ο χρήστης, δηλαδή η ΔΔΕ, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να επεξεργάζεται την κατανομή σύμφωνα με τις εκάστοτε ετήσιες ανάγκες των σχολικών μονάδων και των Δ.Δ.Ε. Η εφαρμογή διαλειτουργεί με την ηλεκτρονική εφαρμογή «e-εγγραφές», κατανέμει σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη, δεν παρεμβαίνει στις επιλογές της Δ.Δ.Ε. και δεν αποτελεί οποιασδήποτε μορφής ελεγκτικό εργαλείο, αλλά ένα εργαλείο απλούστευσης της διαδικασίας ειδικά κατασκευασμένο για τις ανάγκες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι και οι μόνες που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.
Επιπλέον, ο κ. Ζέρβας τονίζει ότι υπάρχει σύνδεση με το «myschool» για αυτόματη εισαγωγή των ενημερωμένων διευθύνσεων των μαθητών/-τριών και έτσι εμφανίζεται η χιλιομετρική απόσταση που καλείται να διανυθεί από τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή προς το σχολείο, τόσο προέλευσης όσο και προορισμού, ενώ διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1