«Οχι στην Αστυνομία των Πανεπιστημίων»

ΔΗΛΩΝΟΥΝ 10 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2022 16:30

Η Αστυνομία δεν έχει θέση μέσα στα Πανεπιστήμια δηλώνουν δέκα καθηγητές του Λυκείου Πλατυκάμπου με ανοιχτή επιστολή τους.


Όπως αναφέρουν στην επιστολή: «Εμείς οι καθηγήτριες και οι καθηγητές του Λυκείου Πλατυκάμπου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για όσα συμβαίνουν στα Α.Ε.Ι. της χώρας μας και ειδικότερα στο Α.Π.Θ.
Οπλισμένοι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, γκλομπς και εκτοξεύοντας βομβίδες κρότου-λάμψης συγκρούονται με φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου.
Μπροστά σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε θεατές ή να αναθεματίζουμε σιωπηρά! Οι εικόνες που βλέπουμε είναι απαράδεκτες -καθώς θυμίζουν άλλες εποχές- και δεν ταιριάζουν με τον πολιτισμό του τόπου μας. Θεωρούμε ότι η Αστυνομία δεν έχει θέση μέσα στα Πανεπιστήμια.
Η αστυνομική βία και η αυθαιρεσία, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν για μας επιλογή. Και μάλιστα για έναν χώρο όπως το Πανεπιστήμιο, όπου η ελεύθερη διάδοση ιδεών, ο διάλογος, η ελευθεροφροσύνη, αποτελούν την πεμπτουσία της λειτουργίας του και της ύπαρξής του.
Η βία δεν μπορεί να είναι η δημοκρατική επιλογή για ένα Πανεπιστήμιο της γνώσης. Για ένα Πανεπιστήμιο που διαμορφώνει ελεύθερους ανθρώπους, ακέραιες προσωπικότητες, με συνείδηση κοινωνική» καταλήγουν οι δέκα καθηγητές.
Σημειώνεται ότι την επιστολή υπογράφουν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες: Σιέρρας Απόστολος, Κουθαρούλη Ζωή, Μόσχη Μαρία, Δημτσούδη Δήμητρα, Καλαθάς Αχιλλέας, Παπαγεωργίου Βασιλική, Ήλου Χαρίκλεια, Φιλίππου Ιωάννα, Μπογδάνου Χριστίνα και Φάκας Ιωάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2022
INTERCOMM FOODS
DHMOS TEMPON 10-6-22
Μείνε μαζί μας
Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 2022(ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ)
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1