«Να επιτύχουμε το όραμα της υψηλής εκπαίδευσης»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΖΙΑΚΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2022 16:10

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων ως αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας και διευθύντρια της ΔΔΕ Λάρισας, η Βασιλική Ζιάκα σε μήνυμά της αναφέρει τα εξής: «Δύο χρόνια σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προσωρινή διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και κατόπιν της επιλογής μου ως διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θητεία έως τον Ιούλιο του 2026, επιλογή πραγματοποιηθείσα κατόπιν της κρίσης από το Συμβούλιο Επιλογής Στελεχών του ΥΠΑΙΘ, με το παρόν, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, η οποία για μία ακόμα φορά με τίμησε με την εμπιστοσύνη της, αναθέτοντάς μου εκ νέου τα καθήκοντα της αναπληρώτριας περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.


Δεν θα ήμουν σήμερα εδώ εάν στην εκπαιδευτική μου καριέρα δεν είχα ευκαιρίες, τόσες πολλές και τόσο μοναδικές που με προετοίμασαν επαρκώς ώστε να εκτελώ με υψηλή ποιότητα τα καθήκοντά μου στην ανώτατη θέση της Περιφερειακής Εκπαίδευσης. Πρέπει επίσης να τονίσω ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που πρωτίστως με εμπνέουν προκειμένου να συνεχίσω να υπηρετώ τον σημαντικότερο θεσμό της πολιτείας, κάνοντας την προσπάθειά μου να αξίζει.
Ιδιαίτερα οι νέοι μας αξίζουν κάθε δυνατής υποστήριξης και για τον λόγο τούτο ας είναι βέβαιοι ότι θα τους την παρέχουμε. Θα τους λέμε πάντα τι είναι το σημαντικό και το υψηλό, όχι πάντα αυτό που θέλουν να ακούσουν. Διότι αξίζουν εκπαιδευτικούς που είναι ειλικρινείς, που αγωνίζονται με όλη τους την ψυχή να διαμορφώσουν ορθά τους αυριανούς ενήλικες της χώρας.
Πάνω στα θεμέλια που έχουμε ήδη δημιουργήσει, τόσο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε αποφεύγοντας με κάθε τρόπο οποιουδήποτε είδους στασιμότητα. Θα δουλέψουμε έχοντας όραμά μας, οι νέοι που εκπαιδεύσαμε να γίνουν «η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους».
Ήδη δημιουργήσαμε Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στον νομό και χτίζοντας πάνω στην αριστεία θα πορευτούμε αξιολογώντας κάθε φορά τα δεδομένα και θα φέρνουμε αποτελέσματα για τα οποία θα νιώθουμε όλοι περήφανοι για την προσπάθεια, περήφανοι για τη συμμετοχή.
Τίποτα από αυτά όμως δεν θα συμβεί εξαιτίας ενός ατόμου, εν μία νυκτί. Με την πάροδο του χρόνου θα οικοδομήσουμε μαζί - διοίκηση και εκπαιδευτικοί - την εκπαίδευση που θέλουμε. Χρειάζεται ο καθένας από εμάς. Τα θεμέλια για διαρκή επιτυχία θα οικοδομηθούν πάνω σ’ αυτήν τη σύνδεση.
Όλοι μαζί λοιπόν καλούμαστε να επιτύχουμε το όραμα της υψηλής εκπαίδευσης με επίκεντρο πάντα το όφελος των μαθητών ώστε στο μέλλον να καταφέρουν να λειτουργήσουν ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου η οποία στάθηκε πολύτιμος αρωγός σε όλη την πολύχρονη προσπάθειά μου στον στίβο της εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη υπομονή, υποστήριξη και εμπιστοσύνη. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ανέφελες ημέρες εκπαίδευσης την καινούργια σχολική χρονιά» καταλήγει η κ. Ζιάκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass