Ανοιξαν οι Παιδικοί Σταθμοί της Λάρισας

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ VOUCHER - ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» - ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 21:00

Άνοιξαν χθες οι πόρτες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λάρισας για το προσωπικό που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχτεί τους μικρούς φιλοξενούμενους.

Η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου μιλώντας στην «Ε» σημείωσε πως από χθες που ανακοινώθηκαν και τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων voucher παρατηρείται μεγάλη προσέλευση και για τον λόγο αυτό ορίστηκαν οι 10ος, 5ος, 15ος και 6ος Παιδικοί Σταθμοί ως χώροι παραλαβής των voucher. «Φέτος μας εξέπληξε ότι έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον από δικαιούχους που δεν είχαν κάνει προεγγραφή στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
 Σχεδόν μέσα σε μια ημέρα εξαντλήθηκαν οι κενές θέσεις. Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου ανέρχεται περίπου στα 1.800. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, τα παιδιά της πόλης, τις καλύτερες υπηρεσίες και προγράμματα. Η σίτιση των παιδιών, ο παιδιατρικός έλεγχος, τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής και κολύμβησης είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας και για αυτή τη χρονιά. Τα προγράμματα είναι ευέλικτα, λαμβάνουν υπόψη τη μοναδικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών. Τους παρέχουν ευκαιρίες να κοινωνικοποιηθούν, να εκφράσουν τις ιδέες τους και τα συναισθήματά τους με ποικίλους τρόπους, όπως το παιχνίδι, το θέατρο, την κίνηση, τη μουσική. Επίσης, έχουμε φροντίσει οι Παιδικοί Σταθμοί να είναι στελεχωμένοι με άρτια επιστημονικά καταρτισμένο, παιδαγωγικό προσωπικό και με το απαιτούμενο ικανό και έμπειρο βοηθητικό προσωπικό» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Από τη Δευτέρα που ξεκινούν και επίσημα τη λειτουργία τους οι Παιδικοί Σταθμοί, ξεκινά και η δεκαπενθήμερη περίοδος προσαρμογής για τα παιδιά που περνούν για πρώτη φορά το κατώφλι των παιδικών σταθμών. Την πρώτη εβδομάδα ο χρόνος προσαρμογής ορίζεται στο τρίωρο και αυξάνεται σταδιακά τη δεύτερη εβδομάδα.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία των γονιών και ιδιαίτερα των μαμάδων, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ένταξη και η προσαρμογή τους και πώς θα γίνει ο πρώτος «αποχωρισμός». Όλα όμως θα κυλήσουν ομαλά αν οι ίδιοι οι γονείς είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα. Η ψυχολογία τους είναι το σημαντικότερο κομμάτι για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών. Όλοι οι φόβοι και οι ανησυχίες δεν θα πρέπει να είναι εμφανείς στα παιδιά.
Το κλάμα και η άρνηση του παιδιού να πάει στον Παιδικό Σταθμό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες. Με σωστή αντιμετώπιση και συνεργασία με το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών όλα θα πάνε περίφημα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι πολύ σημαντικά, γιατί την περίοδο αυτή μπαίνουν τα θεμέλια της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης. Τα προγράμματα των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών μας, χαρακτηρίζονται από σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη και επιστημονική γνώση» προσθέτει μεταξύ άλλων. Οι αγιασμοί σε κάθε Παιδικό Σταθμό θα γίνουν την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ενώ ο κεντρικός θα γίνει στον 3ο Παιδικό Σταθμό επί της οδού Σκουφά στις 10 το πρωί.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»
Εν τω μεταξύ σήμερα Παρασκευή ολοκληρώνεται και η Γ’ περίοδος του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης στα γήπεδα της Νεάπολης. Πρόκειται για μια γιορτή με τίτλο «Όπου υπάρχει άμιλλα, υπάρχει και νίκη» στην οποία θα συμμετάσχουν οι μικροί κατασκηνωτές της πόλης.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass