Εγγραφές στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 15:50

Η περίοδος των εγγραφών στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας ξεκίνησε και θα διαρκέσει, όπως και η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Για την εγγραφή στο σχολείο οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://forms.gle/RVR8SMGEJ1RBRUpt9.


Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών, στο ισόγειο του κτιρίου του 5ου Λυκείου Λάρισας, τηλέφωνο: 2410-670.950) λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες στην πόλη μας και απευθύνεται σε κάθε ενήλικο άνω των 18 ετών που δεν ολοκλήρωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά τώρα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τίτλο ισότιμο με το Απολυτήριο του Γυμνασίου. Στο σχολείο μπορεί να φοιτήσει οποιοσδήποτε πολίτης/κάτοικος του ελληνικού κράτους (όπως και μετανάστες, αλλοδαποί, κ.ο.κ.). Μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η φοίτηση διαρκεί μόνο δύο χρόνια και τα μαθήματα είναι πάντα απόγευμα. Για οποιοδήποτε θέμα και ερώτηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με Messenger στο Facebook.ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Αφού υποβληθεί η αίτηση ηλεκτρονικά, θα προγραμματιστεί η επίσκεψη στο σχολείο. Εναλλακτικά μπορείτε να εγγραφείτε απ’ ευθείας στο σχολείο τις ώρες 16.45 - 19.30. Θα χρειαστεί να προσκομίσουν δύο έγγραφα:
-Αντίγραφο απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου (ή Βεβαίωση από το Γυμνάσιο για όσους έχουν φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου) - όσοι τελείωσαν υποχρεωτική εκπαίδευση στο εξωτερικό, προσκομίζουν τον τίτλο αυτόν και στην ελληνική μετάφραση.
-Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Όμως τι είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και σε τι διαφέρει από το Γυμνάσιο; Κατ’ αρχήν οι εκπαιδευόμενοι είναι ενήλικες. Τα ενδιαφέροντα και οι εμπειρίες τους αποτελούν σημείο αναφοράς του μαθήματος.
Το Πρόγραμμα Σπουδών δεν είναι παγιωμένο και δεδομένο, αλλά ανοιχτό και ευέλικτο. Πολλά μαθήματα γίνονται έξω από το σχολείο σε χώρους πολιτισμικής αναφοράς (π.χ. μουσεία) ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με περιγραφικά – ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους, αλλά και τη συνολική τους πορεία. Η έμφαση δίνεται σε μεταγνωστικές δεξιότητες (Μαθαίνω πώς να μαθαίνω) και όχι στην ακαδημαϊκή γνώση.
Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι εναλλακτικές – καινοτόμες και στηρίζονται στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Σελίδα σχολείου: https://sde-laris.lar.sch.gr/.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass