Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Iερό Nαό του Αγίου Γεωργίου

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ 1ου Ι.Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2022 17:40

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη συμβολή της λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Βόλου, πραγματοποίησε το Τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του 1ου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Λάρισας, σ’ έναν ναό ο οποίος, λόγω της ευρείας χρήσης της νέας, ψηφιακής τεχνολογίας έχει χαρακτηρισθεί ως ο πλέον “hi-tech” ναός της χώρας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών που προβλέπει επισκέψεις σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, λατρευτικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, κ.λπ., προκειμένου οι σπουδαστές να αντιληφθούν την ιστορία τους, να συνειδητοποιήσουν την αξία τους, ως πόλους υψηλής έλξης για επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και πολυδιάστατης ποιμαντικής και κοινωνικής προσφοράς.
 Τους σπουδαστές και τον εκπαιδευτή του Τμήματος, θεολόγο καθηγητή κ. Χαρ. Ανδρεόπουλο, που τους συνόδευε, υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του ναού και αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Κοντογιάννης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη διαδικτυακή εφαρμογή «Γαλιλαία», μέσω της οποίας o κάθε πιστός μπορεί αφενός μεν να ενημερωθεί για την ποιμαντική και κοινωνική δραστηριότητα της ενορίας (https://galilea.gr/) ή ακόμη και να συνδεθεί με το ραδιόφωνο (https://galilea.gr/radio) ή το WebTV (https://www.youtube.com/c/GALILEAWEBTV/live) ακούγοντας όλο το 24ωρο ιερές ακολουθίες, ομιλίες, κηρύγματα, βυζαντινούς ύμνους, χριστιανικά και παραδοσιακά τραγούδια, έντεχνη ή κλασική μουσική, να ακούσει τα podcasts (“Oρθόδοξος Θείος Λόγος”), μέχρι και να εξομολογηθεί. Εκεί μπορεί ακόμη να βρει και τη βιβλιοθήκη και να διαβάσει, να μελετήσει την πλούσια συλλογή βιβλίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass