Το Μοντεσσοριανό Ινστιτούτο έρχεται στη Λάρισα!

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2023 14:40

Η Ειρήνη Φαφαλιού (διεθνής λέκτορας, εκπαιδεύτρια και εξετάστρια AMI 3-6) επισκέπτεται την πόλη της Λάρισας για να μας εισάγει στις βασικές αρχές της Μοντεσσοριανής προσέγγισης!

Το Μοντεσσοριανό Ινστιτούτο Ελλάδος, το οποίο και εκπροσωπεί, αποτελεί τη μοναδική σχολή στην Ελλάδα αναγνωρισμένη από το Association Montessori Internationale (AMI), για την εκπαίδευση ενηλίκων. Το ΑΜΙ ιδρύθηκε το 1929 από τη Μαρία Μοντεσσόρι και αποτελεί μία παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα της το Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Η εκπαιδευτική προσέγγιση της Μοντεσσόρι είναι πλέον ευρέως γνωστή. Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος εναλλακτικής παιδείας παγκοσμίως και ανταποκρίνεται περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας επιστημονικές έρευνες στους τομείς της νευροεπιστήμης και της εκπαίδευσης. Βασικό τομέα στη μοντεσσοριανή προσέγγιση αποτελεί η επαφή των παιδιών με τις τέχνες, την ποίηση, την ιστορία, τη μουσική και ότι συνθέτει τον πολιτισμό μας. Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φροντιστές και όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του παιδιού.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Mοντεσσοριανό Iνστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο αποτελεί μια σπουδαία κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη μας.
Επιμελήτρια της διοργάνωσης είναι η Κατερίνα Νασιακοπούλου, μοντεσσοριανή παιδαγωγός 3-6 απόφοιτη του AMI.
Κυριακή 19/3 και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1