Σχολεία της Λάρισας σε καμπάνια για την ανακύκλωση

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2023 13:22

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), κάλεσε τα σχολεία να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 18 - 26 Νοεμβρίου - «#EWWR 2023», τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καμπάνια για την Ανακύκλωση, οργανώνοντας δράσεις με το σύνθημα «Σκέψου Αειφορία - Μείωσε Συσκευασία» που είναι το θέμα της «#EWWR 2023».

Συνολικά 15 σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή καμπάνια και οργάνωσαν συνολικά 22 δράσεις την εβδομάδα 18 - 26 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωσε τη Δράση «Οι συσκευασίες βρίσκουν τον κάδο τους!» για τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων. Η Δράση διοργανώθηκε με αφορμή τη δρομολόγηση τοποθέτησης από τον Δήμο Λαρισαίων των ειδικών χρωματιστών κάδων στον προαύλειο χώρο όλων των σχολείων για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών και συμμετείχαν σε αυτή 11 σχολεία της Δ.Ε. Λάρισας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σωστή ανακύκλωση συσκευασιών, συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας τα ανακυκλώσιμα που πρόεκυψαν από το τμήμα τους (χαρτί και απόβλητα συσκευασίας από το κολατσιό τους). Κατανόησαν τα διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά και εκπαιδεύτηκαν στον διαχωρισμό και στην ανακύκλωσή τους, τοποθετώντας τα υλικά απόβλητα συσκευασίας από χαρτί στον κίτρινο κάδο, τα υλικά από πλαστικό στον πορτοκαλί και τις μεταλλικές συσκευασίες στον κόκκινο κάδο του σχολείου τους. Στο πλαίσιο της δράσης, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας από τον διευθυντή και στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιπλέον ενημέρωση για τη σωστή ανακύκλωση συσκευασιών και η παρακολούθηση των δράσεων και των πολύ όμορφων δρώμενων που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες με την επίβλεψη της διευθύντριας του σχολείου και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της δράσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων δημιούργησε ενημερωτικό υλικό για τα σχολεία -αφίσα και φυλλάδιο οδηγιών για σωστή ανακύκλωση στους χρωματιστούς κάδους σχολειών- για την πληρέστερη ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών-μαθητριών και γονέων, το οποίο θα προωθηθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων ταυτόχρονα με την τοποθέτηση των ειδικών κάδων.
Τα σχολεία που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων «#EWWR 2023» και οι δράσεις τους είναι 3ο, 4ο, 5ο, 8ο, 9ο, 10ο και 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, Μουσικό Σχολείο, Γυμνάσιο Λ.Τ. Κοιλάδας, 4ο και 13ο ΓΕΛ Λάρισας, Γυμνάσιο Αμπελώνα, Γυμνάσιο Λ.Τ. Τσαριτσάνης και 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass