Συνδύασαν Μαθηματικά με Μουσική

ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2024 15:43

Το έργο με τον τίτλο «Μουσικές νότες και μαθηματική γνώση -Noteledge», που συντονίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus,ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του με μια όμορφη εκδήλωση διάχυσης στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Ήταν παρόντα μέλη όλων των εταίρων της σύμπραξης, Μαθηματική Εταιρεία Ελλάδας - Ε.Μ.Ε., Καλλιτεχνικό Σχολείο - Liceul De Arte “Dimitrie Cuclin” και Οργανισμός Νεολαίας A.T.I.C. από το ιστορικό Galați της Ρουμανίας, αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Ανδριτσόπουλος Ανδρέας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγορίτσας Χρήστος, καθώς και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ζέρβας Νικόλαος και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλική.
Μέλη της Μαθηματικής Εταιρείας Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στη διακρατική επιμορφωτική δράση του έργου το καλοκαίρι του 2023 στο Galați της Ρουμανίας, παρακολούθησαν την εκδήλωση μαζί και με τους μαθητές, τιμώντας τους καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην ορχήστρα συνοδεύοντας τη χορωδία των μαθητών.
Μουσικές εκτελέσεις παραδοσιακών μουσικών κομματιών από τη Ρουμανία, με τη χρήση παραδοσιακών μουσικών οργάνων, γέμισαν το κατάμεστο αμφιθέατρο.
Ο ήχος από το όμποε της Simona Holiartoc έκλεισε την εκδήλωση, αποδίδοντας τον ήχο του γνωστού άρρητου αριθμού «π», ο πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία και του οποίου τα πρώτα 50 δεκαδικά ψηφία είναι: 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 και για τον οποίο χρησιμοποιείται η προσέγγιση «π» 3,14, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη στενή σχέση των δύο παγκόσμιων γλωσσών, της μουσικής και των μαθηματικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass