Ενημέρωση για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

* ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 13:21

Ξεκίνησε η καμπάνια ενημέρωσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Κιλελέρ σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών που έχει τον τίτλο «Μη δίνετε καμία ευκαιρία στα κουνούπια». Η καμπάνια ξεκίνησε από τα Γυμνάσια και Λύκεια Νίκαιας, Πλατυκάμπου και Αρμενίου, όπου πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση από εκπρόσωπο της εταιρείας που σχετίζεται με το έργο της κουνουποκτονίας εντός του αστικού ιστού. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος συνεργάζεται και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία έχει αναλάβει ανάλογη δράση περιμετρικά των χωριών (ρέματα, λιμνάζοντα ύδατα κ.λπ.).

Όπως είναι προφανές, ο Δήμος Κιλελέρ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφορούν τόσο στην προαγωγή υγείας όσο και στην πρόληψη. Έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη, προβαίνει σε στοχευμένες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε φρέατια υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων, σε ιδιωτικούς βόθρους, καθώς επίσης και στη διαρκή παρακολούθηση και ελέγχου με καθαρισμό, απολύμανση, μυοκτονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στις Κοινότητες του Δήμου, όπου εμφανίζεται εντονότερο το πρόβλημα των κουνουπιών.  Προβαίνει, επίσης, σε καθαρισμό, αποψίλωση, κλάδεμα θάμνων και κούρεμα γρασιδιού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στην ορθή διαχείριση απορριμμάτων, πλύση και απολύμανση των κάδων, βάσει προγραμματισμού της αρμόδιας υπηρεσίας. Τέλος, διανέμει ενημερωτικό υλικό σε δημότες σχετικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας. Ο Δήμος Κιλελέρ θεωρεί ότι η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων προστασίας από αυτά αποτελούν τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Πρέπει, όμως, όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας από τα κουνούπια που περιγράφονται στο ενημερωτικό έντυπο που διανέμει σε όλον τον Δήμο και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kileler. gov.gr. Στην ενημέρωση των σχολείων ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατυκάμπου Ε. Παπαγιαννούλης και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Γ. Ψαρούλης, Γρ. Νταλαμπύρας και Κ. Κολοβός, καθώς και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass