Εκπαιδευτικοί της Αγγλικής Γλώσσας στην Κροατία

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 15:51

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη κινητικότητα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας (ETAL), στο πλαίσιο του διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus στο Σπλιτ της Κροατίας. Οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί Άννα Βαρνά, Δέσποινα Κωστή και Αδαμαντία Σταματοπούλου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Explore the world of Artificial Intelligence & Chat GPT for Teachers», συμβαδίζοντας με τις αλλαγές στις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, βελτιστοποιώντας τις εκπαιδευτικές πρακτικές σε περιβάλλοντα μάθησης.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια χρήσης γνωστών ανοιχτών εφαρμογών (όπως το Canva, Copilot, Chat GPT, Quizziz, Immersal, Magicschool κ.ά.), αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητές τους με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ανακαλύπτοντας έτσι τρόπους διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και παροχής εξατομικευμένης εκπαιδευτικής εμπειρίας για κάθε μαθητή/εκπαιδευόμενο. Οι επιμορφούμενες δημιούργησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εξερεύνησαν παιδαγωγικές λύσεις Τ.Ν., αξιολόγησαν με κριτική σκέψη τις διάφορες εφαρμογές και αναβάθμισαν τις επιμορφωτικές τους ικανότητες.
Παράλληλα, όπως σε κάθε κινητικότητα, δημιούργησαν δεσμούς με συναδέλφους και οργανισμούς του εξωτερικού προετοιμάζοντας μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις. Επόμενος στόχος είναι η διάχυση των γνώσεων και η ενδυνάμωση των μελών του Συλλόγου, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων, συμβάλλοντας στη διεύρυνση των ικανοτήτων τους στον επαγγελματικό χώρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass