Συμβουλές για σωστό Μηχανογραφικό

* ΧΘΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΜΕΧΡΙ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 16:15

Ανοιχτή είναι από χθες η πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.), έτους 2024 για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 12 το βράδυ και στο πλαίσιο αυτό χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διαδικτυακό σεμινάριο για τη σωστή και έξυπνη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα βήματα για σωστή και έξυπνη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, καθώς και τις παγίδες και τα συνήθη λάθη, την προτεραιότητα και τη στρατηγική επιλογής των σχολών με πρακτικές συμβουλές, τις σχολές και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ανά πεδίο, τις προϋποθέσεις των μετεγγραφών και τις αντιστοιχίες των σχολών, την εισαγωγή των διακριθέντων στον αθλητισμό μαθητών. Χαιρετισμό απεύθυνε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νικόλαος Ζέρβας συγχαίροντάς τους για τη διαδρομή τους και επισημαίνοντας ότι η ορθή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού είναι ένα από τα βασικότερα βήματα προς την εκπλήρωση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους στόχων.
Ενώ μίλησαν οι Φωτεινή Κουτσοπούλου, υπεύθυνη του γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Λάρισας, Λεωνίδας Μουζήθρας, του Τμήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων της ΔΔΕ Λάρισας, Δάφνη Μπατσίλα, υπεύθυνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Λάρισας και Χρυσή Λασπίδου, καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας, Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες διατύπωσαν απορίες και προβληματισμούς.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Από χθες υπάρχει και η δυνατότητα εκτύπωσης βεβαιώσεων συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Η βεβαίωση συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά-Μουσικά Μαθήματα). Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass