«Μικροί Σπηλαιολόγοι» για παιδιά 5-12 ετών

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2015 9:59

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Σπηλαιολόγοι» στο πλαίσιο μιας εβδομάδας από Τρίτη 22 έως και Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 με σκοπό μία πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια της περιοχής μας. Περιλαμβάνει την εισαγωγή των μικρών φίλων στον κόσμο των σπηλαίων μέσα από εικόνες και βίντεο από σπήλαια της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Κάθε παιδί γνωρίζει τις υπόγειες ομορφιές του τόπου μας, το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και πως διαμορφώνονται μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Μαθαίνουν επίσης για τα ζώα που ζουν στο εσωτερικό τους, καθώς και για την χλωρίδα που τα περιβάλλει εξωτερικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και περιλαμβάνει τρία βιωματικά εργαστήρια στο χώρο του Μουσείου και μία εκδρομή σε κοντινό σπήλαιο του Βόλου, στη Νέα Αγχίαλο. Οι Μικροί Σπηλαιολόγοι εξερευνούν το σπήλαιο με τον ανάλογο εξοπλισμό και μελετούν τα χαρακτηριστικά του. Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στην εκδρομή δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στη διαδικασία της εξερεύνησης και της μάθησης. Στο πρόγραμμα παρέχονται όλα τα σπηλαιολογικά υλικά, και περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο στο χώρο του σπηλαίου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου 2015.

Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο 24210 36555 και στο 6973 034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1