ΕΚΛ: Δωρεάν μαθήματα για παιδιά ανέργων

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2015 20:00

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (λυκείου-γυμνασίου), ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, στο πλαίσο της γενικότερης δράσης του για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους και όχι σαν πράξη «ελεημοσύνης», όπως κάνουν οι εκμεταλλευτές του λαού και όσοι τους στηρίζουν.

Εκτός από την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη των μαθητών-παιδιών ανέργων, το ΕΚΝΛ θέλει μ’ αυτή την πράξη του, να δώσει το μήνυμα στους ανέργους, ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα που μας φορτώνει το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Υπάρχει στη Λάρισα το ταξικό Εργατικό Κέντρο Λάρισας και πολλά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, Λαικές Επιτροπές σε κάθε συνοικία, στα οποία πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι άνεργοι και να παλεύουμε από κοινού για τα δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για την χορήγηση σε όλους τους άνεργους επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ το μήνα χωρίς προϋποθέσεις για όσο είναι κάποιος άνεργος. Για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση και φυσικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Βεβαίως το ΕΚΝΛ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο, για την αναβάθμιση του οποίου παλεύει, ούτε να γίνει φροντιστήριο, το οποίο παλεύει να καταργηθεί, όπως και γενικότερα η επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Επομένως οι δυνατότητες του ΕΚΝΛ για δωρεάν στήριξη μαθητών-παιδιών ανέργων, είναι περιορισμένες, στα περσινά επίπεδα 120 παιδιά περίπου.

Τα μαθήματα που θα γίνονται θα είναι όλα τα Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, με προτεραιότητα τους μαθητές του λυκείου και στη συνέχεια του γυμνασίου.

Οι εγγραφές ξεκινούν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται έως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΕΚΝΛ (2ος όροφος), καθημερινά, πλην Σαββατοκύριακου.

Για την εγγραφή των παιδιών, πρέπει να προσκομίζονται:

α) Αντίγραφο κάρτα ανεργίας των γονιών.

β) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας 2015.

Θα δίνεται προτεραιότητα σε όσους γονείς είναι μέλη σε κάποιο από τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΝΛ.

Για την καλύτερη οργάνωση των μαθημάτων, καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα, σε σύσκεψη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass