Ευρωπαϊκός διαγωνισμός βίντεο μικρού μήκους για μαθητές

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 23:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:27

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ENERGY BITS, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) και  το ΙΤΥΕ Διόφαντος ανακοίνωσαν τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο μικρού μήκους «Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε σας».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές 11-18 ετών και οι υποβολές συμμετοχών είναι έως τις  15 Απριλίου 2013.

Στόχος του διαγωνισμού είναι, μέσα από την παραγωγή βίντεο, να ευαισθητοποιήσει τους νέους και εφήβους και να βελτιώσει την κατανόησή τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βιωσιμότητας.
Θέματα για τα βίντεο: «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», «εξοικονόμηση ενέργειας», «ενεργειακή απόδοση», «βιώσιμες μεταφορές», «ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση».
Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν και να εμπνευστούν για να ξεκινήσουν, παίζοντας το E-BITS Serious Game, στη διεύθυνση http://www.2020energy.eu/game .

Οροί συμμετοχής και προδιαγραφές:
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές 11-18 ετών και η διάρκεια των βίντεο να μην υπερβαίνει τα 3 λεπτά. Για την παραγωγή των βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάμερα κινητού τηλεφώνου ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη συσκευή. (ΣΣ. Μαθητές ή ομάδες μαθητών άλλων ηλικιών, μπορούν να στείλουν το βίντεό τους, αλλά αυτό θα εντάσσεται στο μη διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης και θα αναρτηθεί στο κανάλι Energy Bits στο YouTube.) Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν τα βίντεό τους μέχρι τις 15 Απριλίου 2013.

Βραβεία:
Τα 3 καλύτερα βίντεο από τις χώρες που συμμετέχουν θα βραβευτούν σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες, στις 26 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της ειδικής «Εβδομάδας για τη Βιώσιμη Ενέργεια», και θα προβληθούν σε εθνικά τηλεοπτικά κανάλια πολλών Ευρωπαϊκών χωρών.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1