ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Είμαστε ρεαλιστές, τολμάμε αυτό που φαίνεται αδύνατο»

Εκδηλώσεις το Σάββατο 27 Απριλίου στο Φρούριο

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 15:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34

 

  Με τη ρήση του Μπ. Μπρεχτ «Άλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανάγκη», η ΚΝΕ προσκαλεί τα νέα παιδιά στο μαθητικό φεστιβάλ που οργανώνει το μεθεπόμενο Σάββατο 27 Απριλίου στο Φρούριο. Μια γιορτή «από μαθητές για μαθητές» που προετοιμάζεται αυτήν με την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ και φιλοξενώντας την ερασιτεχνική δημιουργία, φιλοδοξεί να αναδείξει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών. Με το πολιτικό μήνυμα «Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει, είμαστε ρεαλιστές, τολμάμε αυτό που φαίνεται αδύνατο».

 «Το φεστιβάλ στέλνει το μήνυμα ότι μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι κεφαλαιοκράτες φοβίζουν και τρομοκρατούν. Οι μηχανισμοί του δικού τους κράτους, αστυνομία, στρατός, δικαστήρια, σχολείο κ.α., αναλαμβάνουν αυτήν τη δουλειά απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, για να εξασφαλίσουν ότι η επίθεση στα δικαιώματα σου θα συνεχίζεται χωρίς να ανοίγει ρουθούνι», τόνισαν τα στελέχη της ΚΝΕ Λάρισας Θάνος Σβώκος, μέλος Ν.Σ. και Βάσω Τσιάτσιου, Τ.Ο. Μαθητών παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν απευθυνόμενοι στους μαθητές:«Ο καπιταλισμός γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, για τους εργαζόμενους, τα παιδιά τους, για την πλειοψηφία του λαού που παράγει τον πλούτο. Κυβερνήσεις και κόμματα που τον υπηρετούν παίρνουν ή στηρίζουν μέτρα για να είσαι όσο πιο φτηνός εργάτης γίνεται, χωρίς ίχνος δικαιώματος, στη δουλειά, στην παιδεία, στην υγεία, στη ζωή. Έχουν ετοιμάσει το νέο σχολείο που είναι ακριβό για την λαϊκή οικογένεια, φτηνό για το κράτος, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις. Ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται. Ανατρέπεται. Όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι: Αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης σαπίζει και πεθαίνει.

Ο σοσιαλισμός σήμερα είναι η απάντηση, είναι αναγκαίος και επίκαιρος. Δεν είναι όραμα και θέλημα των κομμουνιστών, αλλά απαίτηση της ίδιας της εποχής μας. Όχι απλά έχουν δημιουργηθεί αλλά έχουν παραωριμάσει οι υλικές προϋποθέσεις για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Άλλωστε οικοδομήθηκε σοσιαλισμός τον 20ο αιώνα, ήταν η πρώτη απόπειρα. Η ανατροπή του είναι προσωρινή, όπως και ο καπιταλισμός κυριάρχησε ολοκληρωτικά μετά από προσωρινά πισωγυρίσματα και όχι με τη μία.

Μη χαρίζεσαι σε αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή. Έχεις τη δύναμη. Έλα να σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα και να το ανατρέψουμε. Να νιώθεις περήφανος που είσαι παιδί ανθρώπων του μόχθου. Η εκμετάλλευση σε εξοργίζει, γι’ αυτό κάνε την οργή σου δύναμη και θέληση για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα. Πλασάρουν τις σάπιες αξίες και τα ιδανικά τους. Γι’ αυτό άφησαν ελεύθερα τα μαντρόσκυλά τους, τους Χρυσαυγίτες να επιτίθενται  σε όποιον έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα. Θέλουν να διχάσουν, να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στο λαό που παλεύει για το δίκιο του, θέλουν να τσακίσουν τον αγώνα του. Μην τους φοβάσαι μπορούμε να τους απομονώσουμε. Έχουμε αξίες και ιδανικά που καμία σχέση δεν έχουν με τα δικά τους. Μη ναρκώνεις, τη ζωή και το μυαλό σου, μη ψάχνεις τη φυγή σε ψεύτικους κόσμους. Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η πρωτοπόρα, αγωνιστική, ανυπότακτη στάση ζωής είναι οι δικές μας αξίες. Δώσε το χέρι σε όποιον σηκώνεται αλλά και σε όποιον είναι ακόμα σκυμμένος, μαζί θα πάρουμε την εξουσία. Κάθε αγώνας μικρότερος ή μεγαλύτερος είναι για εμάς ένα βήμα για την έφοδο στον ουρανό. Δεν το βάζουμε κάτω, παλεύουμε για να αποσπάσουμε ότι μπορούμε από αυτά που μας κλέβουν. Ο δικός μας αγώνας πάει μακριά, γι’ αυτό θέλει οργάνωση, σχέδιο, πείσμα, αντοχή. Θα χαραμίσεις τον αγώνα σου για έναν δήθεν «ανθρώπινο» καπιταλισμό που σου προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ρίξτους άκυρο. Μόνο στον αγώνα της εργατικής τάξης για τη δική της εξουσία, μπορούν να βρουν διέξοδο τα όνειρα και οι ανάγκες κάθε νέου ανθρώπου».

Όπως αναφέρθηκε, το περιεχόμενο του φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, με τους μαθητές να το σφραγίζουν με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους. Θεατρικά σκετς, συναυλίες, προβολές, παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμά του, ενώ θεατρικές ομάδες, μουσικά συγκροτήματα, ομάδες φωτογραφίας, γκράφιτι κ.ά. θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Ανάμεσα στην πλούσια θεματολογία, ξεχωρίζουν οι εργασίες και τα «πρότζεκτ» σε θέματα που έχουν συζητηθεί στις σχολικές τάξεις και θα παρουσιαστούν με τρόπο που αναδεικνύει τη διαπάλη που γίνεται στο μάθημα, με τους μαθητές να δίνουν τις δικές τους απαντήσεις.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass