ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ειδική αγωγή στο μικροσκόπιο

* Ζητούν μόνιμους διορισμούς και ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2015 8:28

 

Στην ειδική αγωγή σήμερα οι εκπαιδευτικοί παλεύουν για το αυτονόητο. Παλεύουν για να παρέχεται στη χώρα μας η παιδεία που αρμόζει και επιβάλλεται στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και διεκδικούν ένα σχολείο με ίση μεταχείριση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις, ένα σχολείο που θα προβλέπει τη φοίτηση όλων των μαθητών και θα έχει το κατάλληλο προσωπικό ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Δυστυχώς, εν έτει 2015, η ειδική αγωγή αντιμετωπίζεται ως ένα κομμάτι της εκπαίδευσης με δευτερεύουσα σημασία, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επιπτώσεις στην οργάνωσή της και να αντιμετωπίζει χρόνια άλυτα προβλήματα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τους μαθητές της.

Χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, αυτά τα προβλήματα «μπήκαν στο μικροσκόπιο» και αναπτύχθηκαν διεξοδικά, από εκπαιδευτικούς της ειδικής εκπαίδευσης με σκοπό να διεκδικήσουν τη λύση τους.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση μελών της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής(ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) και μελών του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Κ.Ε.Α.), κατά την οποία αναπτύχθηκαν απόψεις, γνώμες, επιστημονικές τεκμηριώσεις κατατέθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις, καταγράφηκαν ανάγκες της σημερινής κατάστασης στην ειδική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης κ.α. Ε.Α.Ε.

Εκ μέρους της Ενωσης μίλησε ο πρόεδρός της κ. Παναγιώτης Σταμάτης και αντίστοιχα εκ μέρους του Συλλόγου Αναπληρωτών ο κ. Μιχάλης Σκρίμπας.

Μερικές από τις προστάσεις –αιτήματα που κατατέθηκαν, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της ειδικής αγωγής, είναι και τα εξής:

«Μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή. Πίνακες αναπληρωτών. Με δεδομένη τη διαμορφωθείσα κατάσταση, να γίνουν πίνακες αναπληρωτών με μοναδικό κριτήριο την καθαρή προϋπηρεσία

Συνάφεια μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων με την Ε.Α.Ε..

Να οριστούν κριτήρια συνάφειας ανάλογα με το περιεχόμενο των σπουδών και το διδασκόμενο αντικείμενο της κάθε ειδικότητας

Να συσταθούν ύστερα από προκήρυξη χωρίς φωτογραφικές διατάξεις και με διαφανείς διαδικασίες επιτροπές για τη σύνταξη ΔΕΠΠΣ & ΑΠΣ για όλους τους τύπους των ΣΜΕΑΕ προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σημερινού μαθητικού πληθυσμού.

Αυτόματη λειτουργία Τ.Ε. χωρίς να χρειάζεται ΦΕΚ ίδρυσης.

Σχολείο για όλους, έννοια οι οποίες δυστυχώς βρίσκονται μόνο στα βιβλία».

Γενικότερα, την άποψή τους κατέθεσαν και αρκετοί εκπαιδευτικοί που παρευρέθηκαν, μεταξύ αυτών και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας κ. Ερμιόνη Μαγαλιού. Επίσης παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Λάρισας κ. Αναγνωστόπουλος, εκπαιδευτικός.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass