Ενημέρωση για τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 14:22

«Το παιδί, μεταβαίνοντας από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο μεταβαίνει σε μια νέα κατάσταση. Βιώνει νέες εμπειρίες, νέα συναισθήματα και καταστάσεις. Για να τις ξεπεράσει ομαλά, είναι βασικό οι γονείς να πετύχουν μια καλή επικοινωνία μαζί του». Τα παραπάνω τόνισε η κ. Ντίνα Κασούμη, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας, σε συγκέντρωση γονέων μαθητών της Α’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Σκοπός της συγκέντρωσης που οργάνωσε το σχολείο ήταν η γνωριμία των γονέων με το εκπαιδευτικό προσωπικό, η ενημέρωση σχετικά με το Γυμνάσιο, το ρόλο και τη λειτουργία του αλλά και η πραγματοποίηση ενημερωτικής ομιλίας με θέμα: «Μεταβαίνοντας από το δημοτικό στο Γυμνάσιο. Προβλήματα και διαχείριση της νέας κατάστασης».

Μιλώντας για το προεφηβικό αυτό στάδιο η κ. Κασούμη εξήγησε στους γονείς ότι «στη νέα φάση που περνά το παιδί μεταβαίνοντας στο Γυμνάσιο έχει να διαχειριστεί έναν νέο κόσμο. Νέες καταστάσεις, νέα μαθήματα, μεγαλύτερες υποχρεώσεις ενώ η “ασφάλεια” που παρείχε ο οικείος χώρος του δημοτικού σχολείου χάνεται. Κάθε παιδί –ως αυθύπαρκτη ψυχοσυναισθηματικά οντότητα- αντιδρά διαφορετικά στη νέα αυτή κατάσταση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό οι γονείς που γνωρίζουν τον χαρακτήρα και τα βιώματα του παιδιού, μέσα από διαρκή επαφή να δίνουν καθημερινά τη μάχη με συζήτηση, πειθώ, επιχείρημα αλλά και το προσωπικό τους παράδειγμα ώστε το στάδιο αυτό να περάσει ομαλά». Το παιδί, είπε η κ. Κασούμη, έχει ανάγκη σε αυτή τη φάση της ζωής του να εκφραστεί και να ακουστεί.

«Έχει την τάση να παραβιάζει όρια και να ανατρέπει κανόνες. Οι γονείς μπορούν να είναι καλοί ακροατές και γνωρίζοντας ότι αυτή η αμφισβήτηση είναι μια προβλέψιμη διαδικασία να χειριστούν με ψυχραιμία και σταθερότητα την κατάσταση και τα προβλήματα που εμπεριέχει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κασούμη.

Για το ρόλο του Γυμνασίου και για τον τρόπο λειτουργίας και τον σχολικό κανονισμό του 1ου Γυμνασίου Λάρισας ενημέρωσε τους γονείς ο διευθυντής κ. Αλέξης Καλέσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass