Σύστημα Μartingale ή διπλασιασμού στο στοίχημα

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 18:36

Το σύστημα Μartingaleείναι μία στρατηγική τοποθέτησης στοιχημάτων προερχόμενη από τα καζίνο και πιο συγκεκριμένα από την ρουλέτα. Όπως αναφέρεται στον αναλυτικό οδηγό του Foxbet.gr, εφαρμόζεται κατά βάση σε στοιχήματα δύο πιθανοτήτων (πχ κόκκινο-μαύρο) και ορίζει τον διπλασιασμό του πονταρίσματος μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια.

Ιστορία του συστήματος Martingale

Δημιουργός της ήταν ο Χένρι Μάρτινγκεϊλ, τον 18ο αιώνα στην Γαλλία. Στην προσπάθεια του να βρει μια τακτική πονταρίσματος για βέβαιο κέρδος στην ρουλέτα βασίστηκε στην στατιστική και τα μαθηματικά επινοώντας την συγκεκριμένη στρατηγική.

Συσχετισμοί/Θεωρία

Το σύστημα Martingale είναι το πιο γνωστό σύστημα στον κόσμο, επινοήθηκε για την ρουλέτα, χρησιμοποιήθηκε στο μπλάκτζακ και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την εφαρμογή του και στο ποδοσφαιρικό στοίχημα, κυρίως στις μεγάλες διοργανώσεις (Euro, Παγκόσμιο Κύπελλο,κλπ). Θεωρητικά, είναι το αντίθετο του συστήματος D’ Alembert. Δηλαδή ο παίκτης μετά από κάθε επιτυχία κρατά τα κέρδη του, ενώ μετά από αποτυχία διπλασιάζει το ποντάρισμα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως o όρος έχει μεταφερθεί και στον εξοπλισμό των αλόγων! Χρησιμοποιείται ως το στοιχείο εκείνο που κρατάει το κεφάλι του αλόγου σε συγκεκριμένη θέση. Θέλει έτσι να δείξει την πειθαρχία που πρέπει να έχουμε κατά την εφαρμογή του, όπως τα χαλινάρια που περνιούνται στο άλογο.

Πώς εφαρμόζετε στην πράξη

Η βασική αρχή του Martingale είναι πως τα πονταρίσματα πρέπει να γίνονται σε συγκεκριμένα στοιχήματα και με συγκεκριμένη χρονική σειρά. Η άμεση εφαρμογή του γίνεται σε σύστημα 2 επιλογών (πχ μαύρο-κόκκινο, μονά-ζυγά, under-over) και σε αποδόσεις 2.00 και άνω.

Ο παίχτης ορίζει ένα αρχικό ποσό και ποντάρει στο σημείο επιλογής του. Σε περίπτωση νίκης, κρατά το κέρδος και ποντάρει ξανά το αρχικό ποσό. Σε περίπτωση ήττας διπλασιάζει το ποντάρισμα του έως ότου αυτό επαληθευτεί.

Σαν μέγιστο, το σύστημα δίνει τις 8 φορές. Σε περίπτωση δηλαδή 8 συνεχόμενων αποτυχιών οφείλουμε να επιστρέψουμε στο αρχικό ποντάρισμα. Στόχος του συστήματος είναι, όταν επαληθευτεί η επιλογή του παίκτη, να καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων στοιχημάτων αλλά και να επιφέρει ένα πρόσθετο κέρδος. Πρακτικά δηλαδή το σύστημα Martingale είναι ένα προοδευτικό σύστημα διπλασιασμού έως την τελική επαλήθευση με μέγιστη προσπάθεια τις 8 φορές.

Παραδείγματα

Ένα πολύ απλό παράδειγμα, επιλέγουμε σημεία που δίνουν απόδοση 2.00 και αρχικό ποντάρισμα τα 5 ευρώ. Ένα κερδίσουμε έχουμε 10 ευρώ επιστροφή, και ξεκινάμε ξανά με τα 5 ευρώ ως ποντάρισμα. Εάν χάσουμε τότε διπλασιάζουμε το ποντάρισμα μας, με μέγιστο τις 8 ήττες.

Παράδειγμα1

Ποντάρισμα 5 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 10 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 20 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 40 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 80 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 160 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 320 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 640 ευρώ – ήττα

*Έως 8 ήττες, έπειτα επιστρέφουμε στο αρχικό ποντάρισμα και ξεκινάμε από την αρχή.

Παράδειγμα2

Ποντάρισμα 5 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 10 ευρώ – ήττα

Ποντάρισμα 20 ευρώ – νίκη

Ποντάρισμα 5 ευρώ κτλ

Σημείωση: Το Martingale δεν μας εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη όσο μεγαλώνει το ποντάρισμα μας, διότι σκοπός του είναι να επαναφέρει τις προηγούμενες απώλειες. Για παράδειγμα αν κερδίσουμε στο πρώτο ποντάρισμα (2 επί 5 ευρώ) έχουμε καθαρό κέρδος 5 ευρώ. Εάν κερδίσουμε στο τρίτο ποντάρισμα (2 επί 20 ευρώ) δεν έχουμε κέρδος 40 ευρώ αλλά 5 ευρώ (έχουμε ποντάρει ήδη 5+10+20=35 ευρώ).

Πλεονεκτήματα του Συστήματος Μartingale

  • Απλή μέθοδος που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και μελέτη για την εφαρμογή της
  • Μπορεί να αποδώσει μέσα σε λίγες ημέρες αν υπάρχει επαρκής αγωνιστική κίνηση
  • Χρήσιμη για παίχτες που διαθέτουν μεγάλο κεφάλαιο και αντέχουν σερί αποτυχιών

Μειονεκτήματα του Συστήματος Μartingale

  • Θεωρητικά χρειάζεστε άπειρο κεφάλαιο
  • Τα όρια των book που μπορεί να μη δεχτούν το μεγάλο ποντάρισμα που ορίζει η στρατηγική
  • Το τελικό κέρδος είναι ίδιο, είτε επιτύχει το πρώτο είτε το έβδομο στοίχημα μας.

Συνοπτικά, η λογική του συστήματος Martingale είναι πως σε κάθε νέο ποντάρισμα καλύπτεις και τις απώλειες του προηγούμενου. Θεωρητικά και σε βάθος χρόνου αποδίδει, πρακτικά δεν μπορείς να γνωρίζεις σε πόσα πονταρίσματα θα έρθει η επιτυχία και κινδυνεύεις με μηδενισμό της κάβας. Ιστορικά, το ρεκόρ στην ρουλέτα είναι 24 συνεχόμενες φορές μαύρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1