Αλλάζει το τοπίο η νέα πλωτή δεξαμενή από ΟΛΠ- COSCO

• Θα εξυπηρετούνται μεγαλύτερα ελληνικά και ξένα πλοία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2018 15:38

ΑΘΗΝΑ

Νέα δεδομένα στο δεξαμενισμό των πλοίων για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, θα διαμορφώσει η τοποθέτηση της νέας πλωτής δεξαμενής «Piraeus III» από τον ΟΛΠ-COSCO στο Πέραμα, που αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά, περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η νέα δεξαμενή μήκους 240 μέτρων, πλάτους 45, βάθους 18 μέτρων, χωρητικότητας 205,66 τόνων και ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων, θα μπορεί να εξυπηρετεί πλέον τα περισσότερα πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και ελληνόκτητα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτά της celestyal cruises.
Η έγκριση εκτέλεσης των έργων για την εγκατάσταση από τον ΟΛΠ της νέας πλωτής δεξαμενής, υπογράφτηκε στις 20/12/2017 από τον γενικό γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη.
Τα έργα, που υλοποιεί η εταιρία TEKΑΛ, περιλαμβάνουν εκβάθυνση της λιμενολεκάνης μέχρι και 20 μέτρα λειτουργικό βάθος, νέα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αλλά και τοποθέτηση τεσσάρων ναύδετων για την αγκυροβόληση των πλοίων.
Η ολοκλήρωση των έργων, αναμένεται περίπου στις αρχές Μαρτίου.
Η πλωτή δεξαμενή «Piraeus II» που υπάρχει ήδη στο σημείο θα μεταφερθεί στον ανατολικό προβλήτα της ναυπηγοεπισκευής και στη θέση της θα τοποθετηθεί η νέα δεξαμενή «Piraeus III».
Τα δύο από τα ναύδετα επίσης θα τοποθετηθούν στη νέα δεξαμενή των 80.000 dwt και τα άλλα δύο στην πιο μικρή. Με την ολοκλήρωση των εργασιών από τον ΟΛΠ ΑΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος θα λειτουργούν τρεις πλωτές δεξαμενές: Piraeus I και Piraeus III στον δυτικό προβλήτα και Piraeus II στον ανατολικό προβλήτα.
Σημειώνεται ότι η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ ΑΕ προβλέπει συνολικές επενδύσεις 55 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη συμπεριλαμβανομένων των πλωτών δεξαμενών, τις οποίες ΟΛΠ έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει εντός της πρώτης 5ετίας.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ζητήσει από τον ΟΛΠ ΑΕ να δώσει προτεραιότητα στην εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής στη ΝΕΖ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερων πλοίων γεγονός που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1