Η διάβρωση «τρώει» αμμουδιές της Πιερίας

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣΛΙΤΟΧΩΡΟ (ιδιαίτ.)

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 18:00

«Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής αποτελεί η αντιμετώπιση της εκτεταμένης διάβρωσης της ακτής στο τμήμα της Πλάκας, καθώς η αμέλεια λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εδώ και δεκαετίες, έχει οδηγήσει την περιοχή σε μαρασμό και υποβάθμιση».


Αυτό αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Δημοτική αρχή Δίου - Ολύμπου, καταγράφοντας τις ενέργειες του δημάρχου για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων που προέρχονται από τη διάβρωση.
Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:
«Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2018, ο δήμαρχος, μετά από πρόσκλησή του, συναντήθηκε στην περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον πολιτικό μηχανικό Δρ. Σπύρο Χριστόπουλο, με ειδίκευση σε μελέτες ακτομηχανικών έργων καθώς και με κατοίκους και επαγγελματίες - παθόντες της περιοχής, για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Πριν τη συνάντηση προηγήθηκε αυτοψία από θαλάσσης κατά μήκος της ακτογραμμής στο τμήμα που έχει πληγεί από τη διάβρωση καθώς και καταγραφή στοιχείων.
Ο δρ Σπύρος Χριστόπουλος, γνώστης της περιοχής, έχει ήδη εκπονήσει για λογαριασμό του Δήμου Δίου – Ολύμπου τη μελέτη αντιμετώπισης διάβρωσης της ακτής του Πλαταμώνα, που έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση, αλλά και της παραλίας Κατερίνης, η οποία και έχει ήδη εκτελεστεί.
Ο αιγιαλός και οι αμμουδιές της Πλάκας, που άλλοτε έσφυζαν από παραθεριστές και λουόμενους κατά του θερινούς μήνες, έχουν εξαφανιστεί και είναι πλέον εμφανής ο κίνδυνος για τις ιδιωτικές περιουσίες.
Το όραμα της Δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου σύγχρονου παραλιακού μετώπου, από τους Νέους Πόρους έως τις παραλίες του Λιτοχώρου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εποχής με προοπτική, αποτελεί μεγαλόπνοο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, με χαρακτήρα παραδοσιακό, αλλά συνάμα σύγχρονο, και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1