Παιδιά με Διαβήτη τολμούν κατάβαση στο ρέμα του Ορλιά, στον Όλυμπο

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 19:00

Κατάβαση «στο φαράγγι του Ορφέα» ή αλλιώς στο «ρέμα του Ορλιά», στον Όλυμπο, πραγματοποίησαν επιτυχώς έξι άτομα με Διαβήτη τύπου Α’, υπό την ευθύνη τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας και της ομάδας Olympus Canyoning. Μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στην κατάβαση ήταν και δύο παιδιά ηλικίας εννέα και δέκα ετών.

Η διαδικασία έγινε με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια την οποία προσέφερε, υπό τύπον ευγενικής χορηγίας, η ομάδα Olympus Canyoning με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Σίμο, έναν άνθρωπο κατάλληλα εκπαιδευμένο και έμπειρο στην κατάβαση φαραγγιών. Πριν από την κατάβαση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον κ. Σίμο ενώ στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση και επίβλεψή του προχώρησε και ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, η όλη διαδικασία.

ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Στην κατάβαση συμμετείχαν τα εξής παιδιά με Διαβήτη τύπου Α’: Ο φοιτητής Πολυτεχνείου Γιώργος Βουλγαράκης, ο φοιτητής Ιατρικής Δημήτρης Χατζήνας, οι μικροί Γιώργος Αντωνιάδης και Παναγιώτης Τσακυρίδης, ενώ στην παρέα βρέθηκε και η Αναστασία Αλεξοπούλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία συνόδευε τον γιο της. Γονείς και παιδιά, πάντως, ξετρελάθηκαν κυριολεκτικά με την εμπειρία αυτή, την οποία γνώρισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Κοντά στα παιδιά ήταν ο ιατρός Παθολόγος με ειδίκευση στον Διαβήτη, Ιωάννης Τούρτας, ο οποίος και ο ίδιος είναι Διαβητικός τύπου Α’, όπως επίσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η οποία έχει γνώσεις «πρώτων βοηθειών» ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να φέρει και επίσημα την ιδιότητα του «Συνοδού Βουνού».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση της κατάβασης, σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Μας προσέφερε χαμόγελα, χαρά και γνώσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Ο κ. Σίμος και η ομάδα του μας ταξίδεψαν σε μια συναρπαστική διαδρομή. Ο κ. Σίμος ξεκίνησε μιλώντας μας για το «φαράγγι τού Ορφέα» ενώ αφού μας έδωσε τις πλέον κατάλληλες και χρήσιμες εκπαιδευτικές οδηγίες, μας βοήθησε, μαζί με την ομάδα του, για να κατέβουμε το φαράγγι του Ορλιά με ασφάλεια.

Μας έβαλε μέσα στο μονοπάτι προς «Κόκκινο βράχο» με σκοπό να κατέβουμε το φαράγγι μέσα από το νερό και τους υπέροχους καταρράκτες, τις φυσικές νεροτσουλήθρες. Εμείς και τα παιδιά μας παίζαμε κάνοντας κατάβαση με βουτιές!

Η ομάδα Olympus Canyoning μάς χάρισε ώρες ατελείωτης χαράς και στιγμές - εικόνες που θα μας μείνουν αξέχαστες για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας!

Παρ’ όλο που ο διαβήτης είναι μια πάθηση που χρειάζεται συχνές μετρήσεις και προσοχή για τυχόν υπογλυκαιμίες -δεδομένου ότι μας συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις όταν κάνουμε έντονη άσκηση- τελικά, λόγω της έντονης χαράς που βιώναμε όλοι μαζί και τις εκκρίσεις αδρεναλίνης, δεν σημειώθηκε κανένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο.

* Όλα πήγαν πολύ καλά. Είχαμε όλοι καλή διάθεση, πήραμε άρτια εκπαίδευση από τον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας αλλά γνωρίσαμε και ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία -μιλώ για την ομάδα Olympus Canyoning- οι οποίοι μας συνόδευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάβασης.

Γι’ αυτό, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την ευγνωμοσύνη των υπολοίπων μελών της Διοίκησης προς τον κ. Βασίλη Σίμο και την ομάδα του. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία που έδειξαν στα παιδιά με Διαβήτη και μας χάρισαν αυτό το υπέροχο ταξίδι στον Ορλιά, στον μυθικό και πανέμορφο Όλυμπο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1