Μητσοτάκης:

Δεσμεύομαι ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες στο Μάτι

Επισκέφτηκε την περιοχή και μίλησε με πυρόπληκτους

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 15:28

ΑΘΗΝΑ
Ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μάτι.  

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Λευτέρη Αυγενάκη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Προχθές, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης  συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς.Θα αποδοθουν ευθυνες
Τη δέσμευσή του ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει για την τραγωδία στο Μάτι επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με κατοίκους στο Μάτι αλλά και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκατασταθεί η περιοχή.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένει βουβή αλλά και έντονη σε αυτή την περιοχή προσθέτοντας πως είναι προσωπική του δέσμευση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατό, να αποκτήσει το χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και στρεβλώσεις που υπήρχαν.
Μάλιστα επισήμανε πως δέσμευσή του είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει. «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και υπάρχει και λογοδοσία, κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
«Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Την ίδια ώρα που ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στο Μάτι, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη, και μόνο με τη "κομματική" κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες. Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια», καταλήγει η ανακοίνωση.
 ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πυρόπληκτων έναν μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σημειώνεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που περιγράφει τις παρεμβάσεις.
«Σήμερα, έναν μήνα μετά την τραγωδία στο Μάτι, η Κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται εντατικά για τη στήριξη των πληγέντων και την άμεση υλοποίηση των μέτρων ανακούφισής τους», υπογραμμίζεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Στο εκτενές ενημερωτικό δελτίο περιλαμβάνονται διεξοδικά οι κινήσεις που διενεργήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση ανά Υπουργείο, καθώς επίσης και τα μέτρα άμεσης οικονομικής στήριξης, τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θανόντων, τα μέτρα ασφαλιστικής ελάφρυνσης, τα μέτρα στήριξης δανειοληπτών τ. ΟΕΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass