Π. Ρήγας: Θέλουμε συμμαχίες μέσα στην κοινωνία

Δεν υπάρχει λόγος να ισχύσουν οι περικοπές συντάξεων

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 15:30

ΑΘΗΝΑ
«Οι προοδευτικές δυνάμεις να πάρουν θέση για τις δηλώσεις Βορίδη και Γεωργιάδη», ζήτησε ο Πάνος Ρήγας, χαρακτηρίζοντας αυτά που είπαν «ακραία» και τονίζοντας ότι «δεν τιμούν τη Δημοκρατία ο τρόπος με τον οποίο τα είπαν και δείχνουν το πολιτικό ποιόν σκέψης μιας μεγάλης μερίδας της ΝΔ».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "24/7" ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «καμία ιδέα δεν απαξιώνεται. Κάθε ιδέα έχει την αυταξία της». Προσέθεσε πως «το θέμα είναι αν αυτές έχουν ηγεμονικό ρόλο, συγκεκριμένη στρατηγική και τακτική και αν είναι αποτελεσματικές απέναντι στην κοινωνία. Εκεί θα μετρηθούμε». Τόνισε αναφορικά με το θέμα των περικοπών των συντάξεων ότι δεν υπάρχει λόγος να ισχύσει, καθώς «οι στόχοι που υπάρχουν μπορούν να επιτευχθούν με άλλους τρόπους. Μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να έχουμε εμείς τα μέσα και να επιλέγουμε τον τρόπο επίτευξης των στόχων».
Ως προς το ζήτημα των συμμαχιών, είπε πως «στη νέα φάση που βρισκόμαστε, μετά την κατάσταση των μνημονίων και της κρίσης που βρεθήκαμε, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μιλάμε με την ίδια την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς και εκεί θα διαμορφώνεται το μέτωπο». Ως προς τη στάση των πολιτικών κομμάτων σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΙΝΑΛ και η ευρύτερη Κεντροαριστερά δεν μπορεί να μιλάνε για κοινωνικό κράτος ή για κοινωνική προστασία και από την άλλη μεριά να είναι με το ένα πόδι σε μια λογική των πολιτικών της ΝΔ και του νεοφιλελευθερισμού».
Αναφορικά με τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο κ. Ρήγας είπε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει και που φάνηκε και από τα Αναπτυξιακά Συνέδρια είναι ότι στην επόμενη μέρα που θα είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε και σε επίπεδο δήμων και περιφερειών μία άλλη αντίληψη για την ανάπτυξη».
Ερωτηθείς σχετικά με τον ανασχηματισμό και τις πληροφορίες για μετακίνησή του στην κυβέρνηση, είπε πως «Όσα χρόνια είμαι στην Αριστερά υπηρετώ το συλλογικό υποκείμενο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1