Επίθεση ΝΔ για την αποφυλάκιση Φλώρου της "Energa"

ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2018 18:08

ΑΘΗΝΑ

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή την αποφυλάκιση για λόγους υγείας του Αριστείδη (Άρη) Φλώρου, που εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, και ο οποίος επιπλέον είχε κριθεί ένοχος τον περασμένο Μάρτιο για ηθική αυτουργία και στην γνωστή υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

"Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ", επισημαίνει η ΝΔ.

"Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις", καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Παρέμβαση στο ζήτημα της αποφυλάκισης του καταδικασθέντος Αριστείδη Φλώρου για την υπόθεση της Energa Hellas Power, έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ζήτησε υπηρεσιακώς το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε το βούλευμα «προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά.»

Απαντώντας, εν τω μεταξύ, στην κριτική που άσκησε η ΝΔ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε. «Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλό θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Ο 39χρονος επιχειρηματίας που είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2017 σε ποινή κάθειρξης 21 ετών, αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Χαλκίδας με την επιβολή περιοριστικών όρων, για λόγους υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass