Ορκίστηκαν οι 19 νέοι υπουργοί

Ποιοι επέλεξαν πολιτικό και ποιοι θρησκευτικό όρκο

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 16:01

ΑΘΗΝΑ
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Πολιτικό όρκο εδωσαν οι Αλέξανδρος Χαρίτσης, ως Υπουργός Εσωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχαήλ Καλογήρου, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μυρσίνη Ζορμπά, ως Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φώτιος-Φανούριος Κουβέλης, ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αστέριος Πιτσιόρλας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Ρήγας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αικατερίνη Νοτοπούλου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, Ευστάθιος Γιαννακίδης, ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ελευθέριος Κρέτσος, ως Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  Γεώργιος Δημαράς, ως Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού ορκίσθηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, οι: Μαρία- Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου, ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Σταύρος Αραχωβίτης, ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μάρκος Μπόλαρης, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, Αικατερίνη Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί πιθανόν σήμερα Πέμπτη.

ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη στις πρώτες δηλώσεις της: «Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων.
Ο νέος υπ. Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης αρκέστηκε να πει: «Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η πρόκληση είναι μεγάλη το γνωρίζουμε και θα ανταποκριθούμε».
Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Θα παλέψουμε η αγροτική ανάπτυξη να βρει τη θέση που της αξίζει».
*«Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο ίδιος μάλιστα ξεκίνησε ήδη από τη νέα του θέση τις υποσχέσεις λέγοντας ότι «θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass