Εμπιστοσύνη-επενδύσεις συστήνουν οι Γερμανοί

Επαφές Βάιντμαν με Παυλόπουλο και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 16:01

ΑΘΗΝΑ
Γεύμα Εργασίας στον διακεκριμένο προσκεκλημένο τους Γενς Βάιντμαν, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας παρέθεσαν ο πρόεδρος Νικόλαος Καραμούζης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στα γραφεία της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών μελών της ΕΕΤ, οι επικεφαλής των Συντονιστικών Επιτροπών της ΕΕΤ και η γενική γραμματέας αυτής, συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων όπως, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών, το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα, τις προοπτικές ανάπτυξης και την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο τραπεζικό σύστημα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων που κληροδότησε η κρίση.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες των συστημικών τραπεζών για τη σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, κυρίως σε ό,τι αφορά στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων.
Τονίστηκε ακόμη ότι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης, είναι απαραίτητη η αποκατάσταση και διατήρηση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η εξασφάλιση της πλήρους και απρόσκοπτης χρηματοδότησής της από τις αγορές, καθώς και η διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων επίτευξης ισχυρής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης μέσα σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας, χρηματοπιστωτικής ευρωστίας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Εν τω μεταξύ η ουσιαστική μείωση του χρέους θα προέλθει από την ανάπτυξη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, και ζήτησε τη συνδρομή των εταίρων για τη θωράκιση του κοινωνικού κράτους, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός και η κοινωνική συνοχή δοκιμάστηκαν στη διάρκεια της κρίσης και ο λαός πλήρωσε δυσανάλογα για σφάλματα που δεν ήταν δικά του. Επικαλέστηκε μάλιστα πρόσφατη, σχετική δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η Ελλάδα γνωρίζει τις υποχρεώσεις της και θα τις τηρήσει στο ακέραιο, αλλά παράλληλα θέλουμε τη συνδρομή των εταίρων στην προσπάθειά μας, τώρα που χαράζουμε νέα πορεία, βγαίνοντας από τα μνημόνια, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εμπιστοσύνη και επενδύσεις ήταν οι λέξεις στις οποίες έδωσε έμφαση ο Γερμανός τραπεζίτης, επισημαίνοντας ότι «θα είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας», προκειμένου να σταθεί στα πόδια της, γιατί αυτό «είναι προς το συμφέρον και της χώρας και της ευρωζώνης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass