«Τα επτά ψέματα του Τσίπρα στο Υπ. Συμβούλιο»

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 15:28

ΑΘΗΝΑ
Για «επτά ψέματα» κατηγορεί τον Πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, Γιάννης Βρούτσης, υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας, με την προσφιλή του τακτική αλλοίωσης της αλήθειας, προσπάθησε να εξωραΐσει την τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει -με αποκλειστική δική του ευθύνη- τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους». Πιο αναλυτικά, απαριθμώντας, ο κ. Βούτσης αναφέρει:

«1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: Του θυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση, που δημιούργησε υγιείς βάσεις κι ένα σύγχρονο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έγινε το 2013 με την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ): αυτό, δηλαδή, που τότε καταδίκαζε, κατήγγειλε και καταψήφισε αποκαλώντας το παγίδα φτώχειας. Σήμερα το επικαλείται ως επιτυχία του -αφού πρώτα το μετονόμασε- και αφού βέβαια καθυστέρησε για δύο ολόκληρα χρόνια την εφαρμογή του, στερώντας το από όσους το είχαν ανάγκη.

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Του θυμίζουμε ότι η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 27,8% (και όχι τον Δεκέμβριο του 2014, όπως είπε στο υπουργικό συμβούλιο).
Φέτος, ύστερα από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 19,9%, δηλαδή ακριβώς 4 μονάδες υψηλότερα απ' όσο θα ήταν σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 (15,9%), αν βέβαια δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Του θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, η αδήλωτη εργασία τον Φεβρουάριο του 2013 ήταν στο 40,5% και με τη συνεκτική πολιτική  μας (μείωση εισφορών, υψηλά πρόστιμα για αδήλωτη εργασία, επιχειρησιακό σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ και την ηλεκτρονική ασπίδα για τους εργαζομένους ΕΡΓΑΝΗ), τη μειώσαμε τον Δεκέμβριο του 2014 στο 13,8%.
Τον Δεκέμβριο του 2017 διαμορφώθηκε στο 11,7%. Δηλαδή σε διάστημα 3 ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώθηκε μόνο 2 μονάδες -στα όρια του στατιστικού λάθους-, ενώ από το 2013 έως το 2014 είχε μειωθεί κατά 26,7 μονάδες!

4. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Του θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, που τώρα διαφημίζει και επικαλείται, μέχρι το τέλος του 2014 κυριαρχούσε η πλήρης απασχόληση έναντι της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης. Από το 2015, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξε η απόλυτη ανατροπή, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά την κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης: οι προσλήψεις με ευέλικτες μορφές απασχόλησης έφτασαν το 55%, έναντι 45% που αφορά στις προσλήψεις πλήρους απασχόλησης.
5. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Μιλάει αυτός που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ; Του θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, 1 στους 3 εργαζόμενους απασχολείται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση με μέσο καθαρό μισθό 317,6€ μηνιαίως. Ενώ ο μέσος μηνιαίος μισθός για 2,1 εκατομμύρια εργαζόμενους διαμορφώνεται στα 780,5€.

6. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ: Του θυμίζουμε ότι η προσδοκώμενη αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, που πρέπει να συντελεστεί μέσα στο 2018, δεν είναι δική του απόφαση. Είναι δρομολογημένη ήδη από το 2013 με τον καινοτόμο νόμο 4172, με τον οποίο για πρώτη φορά δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΣΕ: Συλλογικές συμβάσεις εργασίας (π.χ. κλαδικές, όμοιο-επαγγελματικές), συνεχίζουν να συνάπτονται όλα τα χρόνια της κρίσης. Η δε αύξηση των μισθών θα είχε ήδη συντελεστεί από το 2015 αν δεν είχε υπογράψει ο κ. Τσίπρας το 3ο αχρείαστο μνημόνιο.
Συνιστά δε πρόκληση να μιλά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση λίγων ευρώ στους μισθούς, τη στιγμή που με τις αλλεπάλληλες μειώσεις του αφορολογήτου που ψήφισε -ήδη από το 2016 στα 8.636€, ενώ από το 2020 στα 5.681€,  από 9.545€ το 2014- όλοι οι χαμηλόμισθοι στη χώρα μας θα χάσουν έναν ολόκληρο μισθό» καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass