Θα μειώσουμε τις εισφορές των συντάξεων στο 15%

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ., Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 16:04

ΑΘΗΝΑ
Την άμεση μείωση των εισφορών και την προώθηση του δεύτερου πυλώνα στο ασφαλιστικό με την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων στην επικούριση προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις το κόμμα του γίνει -όπως είπε- κυβέρνηση.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βαξεβάνη «βραχίωνα του Μαξίμου».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Φλώρου - Εnerga, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον «νόμο Παρασκευόπουλου».
Όπως είπε χρειάζεται υπεύθυνη και σοβαρή σωφρονιστική πολιτική.
«Ο κ. Φλώρος δεν θα έβγαινε εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου, όπως και τόσοι άλλοι εγκληματίες», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία «θα επαναφέρει την ασφάλεια και προφανώς θα αυστηροποιηθούν οι διατάξεις για τις αποφυλακίσεις».
Παράλληλα, είπε ότι για εγκλήματα που εμπλέκεται τρομοκρατία, θα είναι «ιδιαιτέρως αυστηροί και θα επανέλθουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου γ'».
Ερωτηθείς για τον κ. Δημητριάδη και τα «πυρά» της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο κ. Δημητριάδης με την κατάθεσή του έκλεισε τον κ. Φλώρο στην φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα λύσουν ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη».
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «η ΔΕΘ είναι ταυτισμένη για τον Αλέξη Τσίπρα με την παροχολογία. Η ΝΔ έχει εξαγγείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό το πρόγραμμα το πιστεύουμε και είναι κοντά στον ιδεολογικό μας πυρήνα, τον φιλελεύθερο».
Κληθείς να απαντήσει στο τι ακριβώς θα κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τον επικουρικό δεύτερο πυλώνα. Ενας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς που μπορεί να διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες και ο οποίος θα είναι ατομικός για κάθε πολίτη και θα συμπληρώνει την κύρια σύνταξη.
Επιπλέον, επισήμανε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι εισφορές γιατί δημιουργούν εισφοροδιαφυγή. Στόχος σε τέσσερα χρόνια να μειωθούν οι εισφορές για τη βασική σύνταξη από το 20% στο 15%. Διευκρίνισε δε ότι η μείωση θα είναι πιο επιθετική τα πρώτα χρόνια.
«Θα πρέπει όμως να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, γιατί δεν έχουμε ξεφύγει από τη μέγγενη της κρίσης», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο Δημόσιο Τομέα ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά σημείωσε ότι θα υπάρξει ανακατανομή «μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και κινητικότητας». Χαρακτήρισε, δε, κύριες προτεραιότητες του την Υγεία, τη στελέχωση των παιδικών σταθμών και την Παιδεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1