«Η Ελλάδα δεν φιλοξενεί τρομοκράτες»

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 16:06

ΣΜΥΡΝΗ
Στο μείζον ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη, παρουσία και του Τούρκου ομόλογού του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα δεν φιλοξενεί τρομοκράτες» ξεκαθάρισε ο Έλληνας υπουργός, και πρόσθεσε πως «αυτό που έχουμε πάντα είναι οι διαδικασίες του Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου».
«Σ’ αυτό πιστεύουμε ότι στηρίζονται και οι σχέσεις μας, η φιλία μας, η κοινή μας πορεία στην Ευρώπη» έσπευσε να προσθέσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την τουρκική προσφυγή εναντίον της πρωτόδικης απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης για τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο από τους συνολικά οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στην οργάνωση του πραξικοπήματος του 2016.
Ο κ. Κοτζιάς, στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία και στις ευρωπαϊκές προοπτικές της γειτονικής χώρας, επαναλαμβάνοντας ότι «μια Τουρκία κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι το μέγιστο κέρδος για την Ελλάδα».
Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς αυτή την ειδική σύνδεση με την Τουρκία. Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε εκείνη την ημέρα».
Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της βίζας για όσους Τούρκους πολίτες ταξιδεύουν στις χώρες της Ε.Ε.. «Η Τουρκία δικαιούται την υλοποίηση των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ό,τι συμφωνούμε πρέπει να υλοποιείται κι από τις δύο πλευρές» συμπλήρωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1