Φόρος τιμής στους πεσόντες καταδρομείς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:50

Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες καταδρομείς στο Τρίστρατο Κρυσταλλοπηγής στην Καστοριά διοργάνωσε και φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ).


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΠΟΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο της συνταγματάρχη ε.α. Δημήτρη Γεωργάκη και πολυπληθή αντιπροσωπεία καταδρομέων από όλες τις Λέσχες της Ελλάδας αλλά και τη Λάρισα, φίλοι και συγγενείς των πεσόντων καταδρομέων πραγματοποίησε «το υπέρτατο χρέος της, να αποτίσει φόρο τιμής στους καταδρομείς» διοργανώνοντας εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων καταδρομέων, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και επίκαιρη ομιλία.
Ο κ. Γεωργάκης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε πως «ήταν πολύ σκληρή η εποχή εκείνη και δεν είναι ευχάριστο να τη θυμάται κανείς. Για εμάς τους νεότερους, θέλω να τονίσω την αξία της ειρήνης και της συμφιλίωσης και να επισημάνω ότι σε έναν πόλεμο οι μόνοι νικητές είναι οι ζωντανοί. Σε εμάς ανήκει η υποχρέωση να καθοδηγήσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, τις επερχόμενες γενιές, ώστε να μη ζήσουν τα τραγικά γεγονότα της τότε εποχής».
«Αυτό, μας επιβάλλει, να είμαστε ενωμένοι, να εμψυχωνόμαστε από το παράδειγμα και την αυτοθυσία των ηρωικών νεκρών μας, των οποίων τη μνήμη τιμούμε σήμερα, και να είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε όποτε χρειασθεί, ως γνήσιοι απόγονοι των μεγάλων προγόνων μας, σ’ οποιονδήποτε θελήσει να επιβουλευτεί την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την τιμή της Πατρίδας μας, όσο δυνατός κι αν είναι.
Βρισκόμαστε σ' ένα ιστορικό χώρο, τιμής, εθνικής μνήμης και περισυλλογής. Ας υποκλιθούμε ευλαβικά, μπροστά στο σεπτό αυτό μνημείο, στην τιμημένη σημαία μας και στις ψυχές των αθάνατων νεκρών μας.
Όταν πολεμούσαν, ατρόμητοι και δυνατοί, ποτέ το χέρι που κρατούσε όπλο δεν λύγισε, ποτέ η καρδιά δεν δείλιασε. Ωραίοι και περήφανοι, μία πίστη είχαν μέσα τους, την Ελλάδα. Γιατί και αυτοί που έπεσαν, και αυτοί που συνέχισαν τον αγώνα, πίστευαν βαθιά μέσα τους στον Θεό και στην Ελλάδα, πίστευαν ότι η Ελλάδα είναι αιώνια, πίστευαν ότι η Ελλάδα «ποτέ δεν πεθαίνει», πίστευαν ό,τι κι αν ήταν να πεθάνουν για τη Ελλάδα.
 Εκείνους, ζώντες και τεθνεώτες, που ανηφόρησαν τον Γολγοθά στα φοβερά βουνά του Βιτσίου και του Γράμμου. Για όλους εκείνους, τους οποίους η ιστορία δικαίωσε πανηγυρικά, να εκφράσω το πικρό τους παράπονο, για τη διακριτική αλλά και ουσιαστική απουσία της πολιτείας, από τις επετείους της θυσίας τους.
Αν και η ιστορία έχει καταγράψει επακριβώς τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και έχει αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, δεν παραχαράσσεται ούτε διαγράφεται.
Δεν έχει και τόση σημασία εάν η επίσημη πολιτεία δεν εκπληρώνει το υπέρτατο χρέος της προς αυτούς, ίσως κάποτε επανέλθει. Διότι οι μεν πεσόντες θα συνεχίσουν αναπαυόμενοι εν ειρήνη τον αιώνιο ύπνο τους χάριν της Ελλάδος, οι δε ελάχιστοι επιζώντες, αλλά και οι συγγενείς των νεκρών να είναι υπερήφανοι για τους άθλους των.
Αρκεί για όλους τους νεκρούς μας, ότι τους στέφει εσαεί ἡ ετυμηγορία τής αδέκαστης Ιστορίας και η αναγνώριση και ευγνωμοσύνη όλων των συνειδητών Ελλήνων, όπου της γης» κατέληξε ο κ. Γεωργάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass