Η πραγματικότητα ακυρώνει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς

ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 15:51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Επειδή διαβάζω στις εφημερίδες ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει ένα πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, τού λέω από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, να μην μπει στον... κόπο, διότι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν τη μέρα των εκλογών».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του ομιλία στη σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.
«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού κι εφόσον, εγώ πιστεύω, την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα το εφαρμόσει με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα από την επόμενη μέρα των εκλογών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Παρατήρησε δε, πως «το να επιδοθούμε σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα άκρατο κρεσέντο λαϊκισμού και παροχολογίας θα βλάψει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα» και αφού δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει την πρόθεση να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε αυτήν την κατεύθυνση, επισήμανε:
«Είναι πρωτοφανές η αντιπολίτευση να φέρεται με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να χαρακτηρίζεται από την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό που συνήθως, αλλά όχι πάντα, χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματικού της λόγου και συγκεκριμένα μίλησε για:
-Μείωση της φορολογίας εισοδήματος στο 20% εντός μιας διετίας.
-Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5% εντός μιας διετίας.
-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
-Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9%.
-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
Αυτά τα μέτρα θα τα εφαρμόσει άμεσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, κι εφόσον η οικονομία πάρει μπροστά, μέσα από ένα μεγάλο κύμα επενδύσεων, όπως ελπίζει, χωρίς να διακινδυνεύσει η επίτευξη των στόχων, θα προχωρήσει μέσα στην τετραετία και σε περαιτέρω μείωση της φορολογίας.
Παρέπεμψε τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ στις 15 Σεπτεμβρίου και τους ζήτησε να κρατήσουν τη δέσμευσή του για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης από το 20% στο 15%.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε με «απόλυτο τρόπο», όπως είπε, ότι θα «απελευθερώσει» τον ιδιωτικό τομέα «από τη θηλιά που του έχει κρεμάσει στο λαιμό του ο κ. Τσίπρας».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι παρουσιάζει μια «εικονική πραγματικότητα», την οποία, όμως, «διαψεύδουν» τα στοιχεία και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 102 δισεκατομμύρια ευρώ, σε 1.143.000 Ελληνες έχουν γίνει κατασχέσεις και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είναι 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τόνισε πως «δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι σκληρή και ακυρώνει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς».

ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε ακόμη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κοτζιά και τον κ. Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει κι ένα πρόσθετο σύννεφο το οποίο σκιάζει δίπλα στο σύννεφο των φόρων, των εισφορών, της διάλυσης του κράτους και αναφέρομαι στο Σκοπιανό», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Δυστυχώς η συμφωνία την οποία πέρασε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Καμμένος, είναι μια κακή συμφωνία για τη χώρα. Είναι μια συμφωνία που προσβάλλει όλους τους Ελληνες, όχι μόνο τους Μακεδόνες, καθώς είναι μια συμφωνία η οποία ικανοποιεί τις πάγιες επιδιώξεις της σκοπιανής πλευράς, που δεν ήταν άλλες από την παραχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας στους γείτονες μας.
Κατηγόρησε, κλείνοντας, την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό «δηλητηρίασε» την ελληνική κοινωνία προκαλώντας εύλογες αμυντικές αντιδράσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1