Δέσμευση Κυριάκου για μείωση φορολογίας αγροτών

ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 16:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα σημαντικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων (ΣΑΣΟΕΕ), στο πλαίσιο των επαφών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με τις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕΘ.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τα μείζονα αγροτικά και συνεταιριστικά θέματα, ζητώντας από τη Νέα Δημοκρατία να σταθεί πιο κοντά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό ιστό της χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΣΟΕΕ, ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις μεγάλες καταστροφές τις οποίες προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι το κράτος οφείλει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ στον ΕΛΓΑ, ενώ τόνισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την αναγκαιότητα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και της λειτουργίας του γενικότερα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ελληνική ύπαιθρος θα εγκαταλειφθεί από τους αγρότες.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ στάθηκε στην υψηλή φορολογία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που επιβαρύνουν σήμερα τον αγροτικό κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στη χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας των αγροτών, ενώ για τα υπόλοιπα μείζονα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξαγγελίες.
Εκ μέρους του ΣΑΣΟΕΕ, εκτός από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αλέξανδρο Κοντό, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη οι δύο αντιπρόεδροι Νικήτας Πρίντζος και Νίκος Κουτλιάμπας, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κατσούλης, ο ταμίας Διονύσης Φόλιος και τα μέλη του δ.σ. Χρήστος Τσιχήτας, Αχιλλέας Λιούτας, Ευθύμιος Φωτεινός και Χρήστος Γιαννακάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1