Τους κρατήσαμε για 9 ώρες…

Σύλληψη χθες δύο Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν τον Έβρο

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 15:02

ΑΘΗΝΑ

Την ίδια αβλεψία που έκαναν ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φέρεται να έκαναν και οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν χθες στον Εβρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν το πρωί, σε ελληνικό έδαφος στον Εβρο.

Πηγές του ΥΠΕΘΑ, ανέφεραν ότι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν στο ελληνικό έδαφος, τονίζοντας ότι στα όπλα τους δεν είχαν καν πυρομαχικά.

Οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν και αφού ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία επέστρεψαν στην Τουρκία μέσω του φυλακίου στους Κήπους.

Πρόκειται για ένα αντίστοιχο περιστατικό, όπως φαίνεται, με αυτό που είχε πρωταγωνιστές τους Μητρετώδη και Κούκλατζη. Η περιπέτεια των Τούρκων κράτησε μόλις εννιά ώρες, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, την ώρα που οι Κούκλατζης και Μητρετώδης, για το αντίστοιχο περιστατικό, έμειναν στην τουρκική φυλακή σχεδόν έξι μήνες.

Σύμφωνα με τον Alpha, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να κάνει αντίποινα και επιθυμούσε το περιστατικό να λήξει άμεσα.

ΤΟ ΓΕΣ

Για το περιστατικό το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε τα εξής: σήμερα Κυριακή, γύρω στις 11:00, στην περιοχή ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών. Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους. Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30».

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ για το θέμα επικοινώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass