Στη Βουλή τροπολογία για μεταφορά μαθητών

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 15:51

ΑΘΗΝΑ
Λύση στο πρόβλημα των καθυστερήσεων στην έναρξη των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών από τις περιφέρειες, εξαιτίας διαγωνισμών που βρίσκονται στον «αέρα», δίνει τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με την τροπολογία επεκτείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 η δυνατότητα που έχουν οι Οικονομικές Επιτροπές των Περιφερειών, που προκήρυξαν διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δημόσιων σχολείων, να αποφασίζουν την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί. Επιπλέον, παρατείνεται έως την ίδια ημερομηνία η εκτέλεση των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ στις 30 Ιουνίου 2018, στις περιπτώσεις που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς.
Στόχος της τροπολογίας είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα οι καθυστερήσεις στην έναρξη των δρομολογίων, που προκαλούνται είτε επειδή ορισμένοι διαγωνισμοί εκκρεμούν, είτε επειδή κάποιοι έχουν χαρακτηριστεί άγονοι, λόγω των νέων δρομολογίων που προκύπτουν συνεχώς αλλά και των πολυδαίδαλων διαγωνιστικών διαδικασιών. Η τροπολογία θα υποστηριχθεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass