Aσφαλές και πόσιμο το νερό στη Θεσσαλονίκη

ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΕΥΑΘ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 16:20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απολύτως ασφαλές προς πόση είναι το νερό που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων, όπως διαβεβαιώνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε (ΕΥΑΘ ΑΕ), σχολιάζοντας δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, που αφορά στην πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την εμφάνιση υδρογονανθράκων στο νερό του Αλιάκμονα τον περασμένο Ιανουάριο.

«Ουδέποτε, ούτε βεβαίως κατά τη διάρκεια της εμφάνισης υδρογονανθράκων στις αρχές Ιανουαρίου στο νερό του Αλιάκμονα, δόθηκε στο δίκτυο του πολεοδομικού συγκροτήματος νερό που να μην πληροί απολύτως τις σχετικές προδιαγραφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Το πρόβλημα εντοπίστηκε πριν από την είσοδο του νερού στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, στη δεξαμενή Δ2, και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε στην "έξοδό του" προς το δίκτυο ύδρευσης της πόλης να διατηρεί τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία μέτρα είχαν ληφθεί από την ΕΥΑΘ και πριν από την εγκατάσταση, καθώς εγκαταστάθηκαν πλωτά και μόνιμα φράγματα και αυξήθηκε η παροχή στη συνδετήρια διώρυγα του Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα το νερό που φτάνει στο δίκτυο να είναι «σε κάθε περίπτωση απολύτως ασφαλές».

Η ΕΥΑΘ διαβεβαιώνει ακόμη ότι παρότι έκτοτε δεν έχει σημειωθεί άλλο περιστατικό εμφάνισης υδρογονανθράκων, η ΕΥΑΘ συνεχίζει με την ίδια ένταση και συχνότητα αυτοψίες και ελέγχους, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ακόμη και πέραν αυτών που προβλέπει η νομοθεσία.

«Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ίδιας της ΕΥΑΘ, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης (...) Με ενδιαφέρον αναμένει και η ίδια η ΕΥΑΘ την κατάληξη της εισαγγελικής έρευνας για τη διακρίβωση της πηγής της ρύπανσης του Ιανουαρίου του 2018» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass