Στον πρόεδρο της Βουλής εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ

Ζήτησαν να καταλογιστούν ευθύνες για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 16:15

ΑΘΗΝΑ
Στη Βουλή βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, για συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση.

Κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη συμπαράσταση του Κοινοβουλίου και την ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος και να καταλογιστούν ευθύνες φυσικών προσώπων και αρχών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
Στη συνάντηση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Αντώνης Συρίγος και ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνος Μπάρκας.

DNA ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εν τω μεταξύ δείγμα DNA του 32χρονου Ζακ Κωστόπουλου, φέρεται να ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ., στο μαχαίρι που είχε βρεθεί -το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου-έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος ακτιβιστής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου στο Βήμα, το σχετικό πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων φέρεται να επιβεβαιώνει ότι ο 32χρονος κρατούσε το μαχαίρι  στη διάρκεια της εισόδου του στο κοσμηματοπωλείο, παρότι δεν είχαν βρεθεί πάνω στο αιχμηρό αντικείμενο τα αποτυπώματά του, γεγονός το οποίο αποδίδεται από τις Αρχές στη μορφή και στο μικρό μέγεθος της λαβής του μαχαιριού που δεν επιτρέπουν τη λήψη πλήρων αποτυπωμάτων αλλά κι από το γεγονός ότι το κράτησαν κι άλλα άτομα.
Η ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώνει την έρευνά της για τις συνθήκες θανάτου του 32χρονου και τις κινήσεις του τις ημέρες που είχαν προηγηθεί από το δραματικό συμβάν. Σύμφωνα με αστυνομικούς ο 32χρονος φέρεται  να είχε προχωρήσει το τελευταίο διήμερο σε εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών και μάλιστα την προηγούμενη ημέρα είχε παρουσιάσει σημαντικό πρόβλημα υγείας λόγω χρήσης κοκτέιλ ουσιών και η κατάστασή του επιδεινώθηκε τη μοιραία ημέρα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους για το «φιλμ» των κινήσεων του Ζακ Κωστόπουλου πριν το τραγικό περιστατικό της οδού Γλάδστωνος όπου  κτυπήθηκε από καταστηματάρχες. Οι αξιωματικοί εξετάζουν εάν οι αιτίες θανάτου του 32χρονου είναι όμοιες με πρόσφατο περιστατικό όπου έχασε τη ζωή του 47χρονος χρήστης ναρκωτικών στην Ομόνοια ύστερα από τη σύλληψή του αλλά και την περίπτωση του θανάτου 20χρονου σπουδαστή τον Μάιο του 2017, σε φεστιβάλ στο Γκάζι, μετά από χρήση χαπιών που του είχαν δώσει μέλη σπείρας από το Καρπενήσι. Η ΕΛ.ΑΣ ανέλυσε τα βίντεο από άλλα σημεία από τα οποία πέρασε ο άτυχος 32χρονος, προχώρησε σε συγκέντρωση μαρτυριών από το  προσωπικό περιβάλλον του και εξέτασε τα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων κ.λπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass