Να περικοπούν οι συντάξεις όπως έχει συμφωνηθεί

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 15:20

ΑΘΗΝΑ

Επιμένει το ΔΝΤ οτι οι παλαιές συντάξεις πρέπει να περικοπούν, όπως έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις θετικές αντιδράσεις του eurogroup στο αίτημα της Αθήνας το μέτρο να ακυρωθεί.

Λίγες ημέρες μετά την παρόμοια δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρυ Ράις, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, δήλωσε ότι "μεταρρυθμίσεις όπως η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αναγκαίες και ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα πρέπει να διατίθεται για την υλοποίηση μέτρων που θα ωθούν την ανάπτυξη". Το Ταμείο ανακοίνωσε χθες την έκθεσή του Regional Economic Outlook για την ευρωπαϊκή οικονομία και εκεί έγιναν και οι δηλώσεις του Πόλ Τόμσεν. Η σταθερή θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο θέμα των συντάξεων έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω της έκθεσης που θα παρουσιάσει αρχές 2019 για την Ελλάδα. Και ως γνωστόν οι αγορές «ακούν» το ΔΝΤ και όχι τόσο την Κομισιόν για τις προοπτικές μιας οικονομίας. Στην έκθεση λοιπόν η Αθήνα θέλει να μην υπάρχουν αναφορές που να κατηγορούν την Ελλάδα για «πισωγύρισμα», γεγονός που θα κάνει τις αγορές ακόμα πιο επιφυλακτικές και την έξοδο της Ελλάδας για δανεισμό, ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει απαραίτητα το ΔΝΤ να συμφωνήσει στα μέτρα που θα λάβει ή δεν θα λάβει η Αθήνα, αφού το Ταμείο δεν είναι πλέον στους δανειστές και έχει βγει από το πρόγραμμα. Παραμένει όμως τεχνικός σύμβουλος και η γνώμη του μετράει. Κυρίως για τους επενδυτές. Γι’ αυτό και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τουλάχιστον ότι το Ταμείο δεν θα φωνάζει...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass