Την απόφαση για την καθαρίστρια ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου!

* ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΞΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ * ΜΜΕ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2018 22:02
- Πολίτες διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή για τη δεκαετή φυλάκιση καθαρίστριας. Ανάμεσά τους ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη - Πολίτες διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή για τη δεκαετή φυλάκιση καθαρίστριας. Ανάμεσά τους ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη

Την υπόθεση της καθαρίστριας που φυλακίστηκε διότι εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού, αποφάσισε να εξετάσει άμεσα και προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου

Η υπόθεση ούτως ή άλλως, όπως αποκάλυψε χθες η «Ε», είχε πάρει τον δρόμο προς το ανώτατο δικαστήριο, καθώς ο πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Όμως επειδή το ζήτημα απασχολεί έντονα το πανελλήνιο τα τελευταία 24ωρα, η κ. Δημητρίου ζήτησε από το Εφετείο της Λάρισας χθες το πρωί τα έγγραφα της απόφασης. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί και αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής, σημαίνει πως ίσως να υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα που ανέδειξε μέσα από τις σελίδες της, η εφημερίδα.

Η υπόθεση εκτός από τις δικαστικές και κοινωνικές διαστάσεις, έλαβε από χθες και πολιτικές καθώς το πρωί πραγματοποιήθηκε από μικρή ομάδα πολιτών διαμαρτυρία με πλακάτ έξω από τη Βουλή, ενώ ακολούθησε και ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας τονίζεται ότι η απόφαση «πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη». Συγκεκριμένα η λιτή ανακοίνωση αναφέρει πως «Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι σε μια φτωχή εργαζόμενη καθαρίστρια. Η απόφαση αυτή προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη. Από τα παραπάνω προκύπτει η αναγκαιότητα της επανεξέτασης και του εξορθολογισμού του σχετικού νομικού πλαισίου».

Σχόλιο έκανε, μέσω κοινωνικής δικτύωσης, και ο ευρωβουλευτής - αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας μεταξύ άλλων: «10 χρόνια φυλακή στην καθαρίστρια γιατί δήλωσε ψευδώς πως είχε τελειώσει το Δημοτικό για να βρει δουλειά. Έξω για «λόγους υγείας» διάφοροι ισχυροί με βαριές ποινές. Δικαιοσύνη «ακριβή στα πίτουρα και φτηνή σε αλεύρι». Πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα».

* Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. «Η απόφαση δεν είναι απλώς απάνθρωπη. Είναι και ένα ακόμα κρούσμα, πολύ ενδεικτικό, μιας μόνιμης παθογένειας της ποινικής δικαιοσύνης: ουδέποτε εξ όσων γνωρίζουμε έχει ελεγχθεί δικαστής για υπερβολική αυστηρότητα, ενώ αυτό έχει συμβεί κατά κόρον για επιεικείς ή αθωωτικές αποφάσεις» σημειώνει και προσθέτει ότι «ο διορισμός στο δημόσιο με πλαστά ή ανακριβή πιστοποιητικά, ακόμα και ενός φτωχού ανθρώπου, ακόμα και σε θέση καθαρίστριας, είναι απολύτως λογικό να τιμωρείται. Αλλά τόσο ο ποινικός νόμος όσο και ο ποινικός δικαστής, από την απόφαση του οποίου κρίνεται η μοίρα ενός ανθρώπου, οφείλουν να σέβονται σε κάθε περίπτωση την αρχή της αναλογικότητας».

*Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ με την οποία ζητά να αποφυλακιστεί άμεσα η καθαρίστρια. «Τόσο το κατηγορητήριο, με το οποίο παραπέμφθηκε για κακούργημα, όσο και οι καταδικαστικές σε βάρος της αποφάσεις των δικαστηρίων και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη εκτίει την αδιανόητη 10ετή ποινή της στις Φυλακές της Θήβας, συναποτελούν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας φτωχής γυναίκας, που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν. Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτο και εξοργιστικό το γεγονός ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν την καθαρίστρια, τη στιγμή που άλλες υποθέσεις, μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημίες για το δημόσιο εκκρεμούν. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, αντιδραστικοποιείται διαρκώς. Η άδικη αυτή απόφαση, επίσης, καταρρίπτει τα όσα υποκριτικά κι αστήρικτα επικαλούνται τα κόμματα του κεφαλαίου -κατά πώς βολεύονται κάθε φορά- περί "ισότητας απέναντι στο νόμο" και "κράτους δικαίου". Πρέπει τώρα να τερματιστεί η περιπέτεια της καθαρίστριας και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της» καταλήγει η ανακοίνωση.

* Στο διαδίκτυο εξάλλου, ομάδα ηλεκτρονικών ΜΜΕ συλλέγει υπογραφές για την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας ενώ ζητούν και την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

*Το ζήτημα σχολίασε ειρωνικά και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης που έγραψε «Γιατί μόνο 10 χρόνια; Γιατί όχι ισόβια; Και εξοστρακισμός, για να μη μολύνει την αγγελική μας κοινωνία. Ακούς εκεί; Να είναι της 5ης Δημοτικού και να εμφανίζεται της 6ης; Πού ζει; Σε μια χώρα χωρίς κανόνες;».

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass