Οπισθεν Καμμένου στην τροπολογία για τα αντισταθμιστικά

Την πάει στην επιτροπή Εξοπλισμών μετά από πίεση της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 16:16

ΑΘΗΝΑ

Μπροστά στη σφοδρές αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε ένα ελιγμό λέγοντας πως δέχεται την πρόταση της ΝΔ να συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά για τα εξοπλιστικά σε ειδική συνεδρίαση στην επιτροπή εξοπλισμών.

Μάλιστα ζήτησε αυτή η συνεδρίαση να γίνει σήμερα ή αύριο. «Δέχομαι την ονομαστική ψηφοφορία την Δευτέρα. Να κάνουμε συνεδρίαση αύριο ή την Παρασκευή . Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά στην επιτροπή εξοπλισμών . Αφήνω την τροπολογία όπως είναι και δέχομαι την πρότασή να συζητήσουμε στην επιτροπή εξοπλισμών ή διευρυμένα αν θέλετε στην επιτροπή άμυνας. Ελάτε όλοι να τα συζητήσουμε, να λυθούν όλες οι απορίες». Ωστόσο ο κ. Καμμένος «απείλησε» έμμεσα τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία στην ονομαστική ψηφοφορία της Δευτέρας, η ΕΑΒ κινδυνεύει να κλείσει. «Αν οι απορίες δεν λυθούν και αποφασίσει το σώμα να κλείσει η ΕΑΒ και να μην πάρουμε και τα 230 εκατομμύρια παίρνουμε απόφαση και την κλείνουμε. Δεν είναι καμιά περίεργη τροπολογία, πάμε να καθαρίσουμε ένα λογαριασμό που μας χρωστάνε, να πάρουμε τα λεφτά και να συνεχίσει να λειτουργεί και η ΕΑΒ». Ο κύριος Καμμένος απάντησε και στις κατηγορίες του Αδωνι Γεωργιάδη περί συγκεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών που θα πάρουν δουλειά από τη σύμβαση με τη Lokhead λέγοντας ότι όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται με την πολεμική βιομηχανία θα πάρουν ένα κομμάτι της δουλειάς και όχι μόνο συγκεκριμένες όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης. Όμως ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε και την προηγούμενη αναφορά του κ. Βενιζέλου, ο όποιος είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή καθαρίζει παλαιότερες εκκρεμείς υποθέσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων με τη συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να υπάρξει καθαρότητα για τη Lokhead. «Τα 230 εκατομμύρια ευρώ είναι όλα και αφορούν κι παλαιότερα αντισταθμιστικά. Κλείνουν όλες οι παλαιές υποθέσεις της Lokhead», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass