Επεκτείνεται ο Πλαταμώνας

ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ * ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΑ»

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2019 22:00

Το χρόνιο ζήτημα της επέκτασης του Πολεοδομικού Σχεδίου, που ταλαιπωρεί τους Πλαταμωνίτες για δεκαετίες, με προσωπική επιμέλεια του δημάρχου Κώστα Δημόπουλου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, οδεύει πλέον προς οριστική επίλυση.

Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, συνεδρίασε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Πιερίας και γνωμοδότησε θετικά για τη συνέχιση της μελέτης Επέκτασης Σχεδίου του Πλαταμώνα. Θα ακολουθήσει η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με το γραφείο μελετών για την ολοκλήρωση της μελέτης ύστερα από τη λήψη εγκριτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης και της Αναθεώρησης του Σχεδίου (προ του 1965), σε συνδυασμό με την κατασκευή του Έργου Προστασίας των Ακτών από τη Διάβρωση, την Αποπεράτωση του Αποχετευτικού Δικτύου, την Αντικατάσταση των Αγωγών Ύδρευσης και τις Αναπλάσεις που θα ακολουθήσουν, ο Πλαταμώνας αλλάζει σελίδα.

ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλαταμώνα κ. Στέλιος Μπόζας σημείωσε με έμφαση ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα και δίνεται πλέον ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη του Πλαταμώνα. Αφορά στην περιοχή «Λαρισαϊκά» που εκτείνεται από την είσοδο του Πλαταμώνα τόσο από την παλιά εθνική οδό όσο και από τον αυτοκινητόδρομο και περιλαμβάνει εκτάσεις αριστερά και δεξιά του δρόμου μέχρι και την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Ν. Πόρων. Η ένταξη αυτή στο σχέδιο πόλης αναμένεται να φέρει οικιστική ανανέωση στην περιοχή με νέες κατασκευές, τουριστική ανάπτυξη αλλά και την κατασκευή νέων ξενοδοχείων και γενικότερα θα φέρει ένα νέο αέρα ανάπτυξης για τον Πλαταμώνα.

Έτσι, το κοσμοπολίτικο θέρετρο που εκτείνεται στους πρόποδες του Κάστρου που τόσο λατρεύεται, θα ανακτήσει την αίγλη του και θα αποτελεί, πλέον, έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Κ. ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass