Τι κατέγραψαν κάμερες * Τι αναζητούν οι Αρχές

Ψάχνουν τρομοκράτες για τη χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2019 15:00

ΑΘΗΝΑ
Χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι κατά του ρωσικού προξενείου τα ξημερώματα χθες στο Χαλάνδρι, στην οδό Τζαβέλα 5. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σημειώθηκε τελικά έκρηξη στο σημείο, γεγονός που δεν είχε επιβεβαιωθεί αρχικά από την αστυνομία παρότι υπήρχαν σχετικές μαρτυρίες από τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι δράστες της επίθεσης έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή.

ΤO ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Ειδικότερα, δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, κινήθηκαν αστραπιαία και πέταξαν τη χειροβομβίδα στις 3:20 τα ξημερώματα, ενώ εξαφανίστηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Η χειροβομβίδα κύλησε και πήγε κάτω από το φυλάκιο, το οποίο ευτυχώς ήταν άδειο και καθώς εξερράγη και προκάλεσε μόνον μικρές υλικές ζημιές. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κουβούκλιο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης. Στο προξενείο δεν υπάρχει αστυνομικός φρουρός, αλλά κάποιοι υπάλληλοι της πρεσβείας και ιδιωτικής εταιρείας security. Οι άνθρωποι του προξενείου άκουσαν τον κρότο και κάλεσαν την πρεσβεία. Κατόπιν, μετέβη στο σημείο ο άνθρωπος της πρεσβείας και γυρνώντας τις κασέτες πίσω, από τις κάμερες ασφαλείας, είδαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, να πετούν τη χειροβομβίδα και να φεύγουν. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έσπευσε επί τόπου απέκλεισε τη γύρω περιοχή και συνέλεξε υλικό από τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς κι από τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας κι ενδεχομένως, παρακείμενων κτιρίων.
Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 4:00 βρέθηκε καμένη μία μηχανή στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.
Οι Αρχές απέκλεισαν κι εκεί την περιοχή, ερευνώντας για το αν είναι η μηχανή των δραστών, καθώς οι ώρες ταιριάζουν.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει αν πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η «Οργάνωση επαναστατική αυτοάμυνα», η οποία πριν από δύο χρόνια είχε χτυπήσει με χειροβομβίδα τη γαλλική πρεσβεία, στον πιο καλά φυλασσόμενο χώρο της Αθήνας, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τους πυροβολισμούς κατά της μεξικανικής πρεσβείας στις 31/7/2016, ενώ είχε χτυπήσει και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου 2014.
Έως αργά δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι παραμένει έως τώρα αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται το ρωσικό προξενείο.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, όσον αφορά στην έκρηξη της χειροβομβίδας στο Ρωσικό Προξενείο. Όπως ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει να σχετίζεται με μία καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως -όπως είπε- δεν είναι σε θέση να κάνει περισσότερες δηλώσεις, διότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass