Θα κάνω την Ελλάδα ένα πραγματικό success story

Δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε γεύμα με τους Ευρωπαίους πρέσβεις

Δημοσίευση: 10 Απρ 2019 16:08

ΑΘΗΝΑ

Γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ είχε χθες το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρωτοβουλία του Ρουμάνου πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εφ' όλης της ύλης -ενόψει και των επικείμενων εκλογών- τους εκπροσώπους των εταίρων στην ΕΕ για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν και αφορούσαν στην οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, την εξωτερική πολιτική και, φυσικά, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ενώ κατέστησε σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό «success story». Όπως είπε, ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή των πρέσβεων στην ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν. Όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόησή τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας.

ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της Ακροδεξιάς, καθώς επισήμανε πως, τόσα χρόνια, ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον κ. Καμμένο. Σημείωσε, ακόμη, πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη Δημοκρατία. Η σκευωρία της Novartis, στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα, είναι, δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ως πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειές της. Θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός». Ενώ υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού. Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κάλπη των ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι Έλληνες πολίτες έχουν να ψηφίσουν 4 χρόνια και στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη στήριξή τους στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, είπε και πρόσθεσε ότι «θα είναι ο πρώτος γύρος για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης, με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, με τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε. Την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας αγκαλιάζει κάθε ακροδεξιά αντίδραση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, πίσω από τις κλειστές πόρτες λέει όσα δεν τολμά να πει δημοσίως» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση «ενώ θα περιμέναμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγει και να καταγγείλει τις κυβερνήσεις της ΕΕ που εκπροσωπούσαν οι πρέσβεις, επειδή "αντάλλαξαν" τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πληροφορούμαστε ότι… δεσμεύτηκε πως θα "αμβλύνει τις συνέπειές" της, ως προς τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το brand "μακεδονικός", και θα αγωνιστεί για την κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού». …Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα γεύματα εργασίας με πρέσβεις, δεν είναι φυσικά η κατάλληλη περίσταση για ψέματα και fake news. Οπότε, μάλλον ο κ. Μητσοτάκης, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, αναγκάστηκε να καταπιεί όσα διασπείρει στις ομιλίες και τα φιλικά του μέσα». Καταλήγοντας τονίζει: «Αν τολμά, όμως, ας πει και στις περιοδείες του στη Βόρεια Ελλάδα όσα υποστήριξε πίσω από τις κλειστές πόρτες στους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών….».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass