Τσίπρας: Αυξάνεται το εισόδημα της μεσαίας τάξης

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΔ-ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 18:10
Η Προοδευτική Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη,  κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της Η Προοδευτική Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη, κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της

ΑΘΗΝΑ

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας, που συγκροτήθηκε ενόψει των ευρωεκλογών.

«Δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ θα πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί, προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015. Τα δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό. Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται», ανέφερε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας. «Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το ‘11 ως το ‘14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη ’15 – ‘16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη», δήλωσε ακόμη, αναφερόμενος σε συνέντευξη που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης στο Reuters.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε «ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα» στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και «στους χορηγούς του και στα ΜΜΕ που αναπαράγουν τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις». «Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία», τόνισε.

«Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. «Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης», συμπλήρωσε.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΚΙΝΑΛ

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε από το βήμα της Εκλογικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την υπόθεση της Novartis, επιβεβαιώνοντας πως θα αποτελέσει το κύριο όπλο κρούσης στην πολιτική σύγκρουση ενόψει των εκλογών, ενώ προέτρεψε τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο και να αντιδράσουν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis: «Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της. Δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Δεν πάει όταν μας συμφέρουν, μας ευνοούν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Να λέμε σεβαστείτε τη Δικαιοσύνη, αλλά όταν αυτές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν μας ευνοούν, να λέμε θα πάμε μέχρι τέλος τους δικαστές. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο πρωθυπουργός εστίασε την κριτική του στους πολιτικούς του αντιπάλους επαναλαμβάνοντας το γνωστό μότο «ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πολλούς, η ΝΔ για τις ελίτ». Έθεσε όμως το πεδίο της διαφθοράς ως το πεδίο που επιλέγει να συγκρουστεί με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, δεδομένης της αποστολής στη Βουλή του διαβιβαστικού της Δικαιοσύνης για τη Novartis.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στην κριτική που διατυπώνει η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, υποστήριξε ότι το κόμμα του στην υπόθεση Novartis δίνει μάχη δικαιοσύνης και οι αντίπαλοί του μάχη παραγραφής.

Το σενάριο της παραγραφής ο κ. Τσίπρας το βάσισε στην άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει την ερμηνευτική διάταξη που έφερε το κόμμα του στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ειδικά για τις περιπτώσεις που ο υπουργός δωροδοκείται «κατά την άσκηση» ή «επ' ευκαιρία» άσκησης των καθηκόντων του.

ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μάλιστα επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επαινώντας την ικανότητά του να επιχειρηματολογεί την ίδια ώρα για δύο διαφορετικά πράγματα. «Μπορεί να επιχειρηματολογήσει ότι τώρα έξω έχει ήλιο και την ίδια ώρα ότι έξω χιονίζει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», υποστήριζε τα αντίθετα από αυτά που λέει σήμερα, γιατί σήμερα επιδιώκει την παραγραφή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εχει εξαιρετικές ικανότητες ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος βγήκε λίγες μέρες πριν να μας πει ότι το άρθρο του Συντάγματος που ο ίδιος συνέταξε καθορίζει με σαφήνεια ότι το αδίκημα της δωροδοκίας γίνεται όχι επ' ευκαιρία, αλλά είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων. Αυτό που προσπάθησε να πει ο κ. Αθανασίου πιο λαϊκά και εκτέθηκε».

Για να συμπληρώσει: «Προσέξτε όμως. Ο κ. Βενιζέλος αρθρογραφούσε στην "Ελευθεροτυπία" το 2011 και έλεγε άλλο οι εσφαλμένες και επιβλαβείς επιλογές που γίνονται με πολιτικά κριτήρια αλλά χωρίς πολιτικό και προσωπικό όφελος, και άλλο τα ακραία φαινόμενα της δωροδοκίας και της διακίνησης μαύρου χρήματος και η ποινική αντιμετώπιση των οποίων δεν παρεμποδίζεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος. Ποιο να πιστέψουμε;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αυτό πριν το σκάνδαλο Novartis, που μας έλεγε ότι το άρθρο 86 δεν παρεμποδίζει τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το θέμα της δωροδοκίας ή το σημερινό, που μας λέει το αντίθετο;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσης ότι υπάρχουν απειλές από τους πολιτικούς του αντιπάλους για ειδικά δικαστήρια με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» αν θα κερδίσουν τις εκλογές και κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να οπλιστούν με επιχειρήματα για τον δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση που θα ακολουθήσει. «Πρέπει να είμαστε σε θέση να αποδείξουμε με επιχειρήματα ότι έχουμε απέναντί μας τον πιο κυνικό, τον πιο ξεδιάντροπο και ανερμάτιστο πολιτικό λόγο».

Σε σχέση με την προεκλογική τακτική, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο, που παρέχει αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες, και υποστήριξε ότι η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να εμπνευστεί από το μοντέλο κόμματος και συμπαράταξης που δημιούργησε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στην Αγγλία, καταφέρνοντας να δημιουργήσει γύρω από τον κομματικό μηχανισμό έναν ευρύ κύκλο συμμαχιών και υποστηρικτών.

ΣΧΟΛΙΟ ΝΔ

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε η ΝΔ για τα όσα δήλωσε από το βήμα της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός θα ξυπνήσει απότομα από το μήνυμα που θα του στείλουν οι πολίτες στις εκλογές.

«Αφήνουμε τον Αλέξη Τσίπρα να κοιμάται ήσυχος και να ονειρεύεται ότι τον στηρίζει η μεσαία τάξη που ρήμαξε στους φόρους. Θα ξυπνήσει ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου και θα συνειδητοποιήσει τον καθημερινό εφιάλτη που προκάλεσαν οι επιλογές του σε όλους τους πολίτες. Ευτυχώς τη νέα του αυταπάτη θα την πληρώσει ο ίδιος και όχι ολόκληρη η χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1